Fredagsmiddag

Mmm, vi fixade en himla god middag igår ikväll med kycklig och svamp som jag måste tipsa om.

Något recept hade vi inte, så man får "höfta" lite och provsmaka sig fram, men det var lätt och gick snabbt att laga!

Stek kycklingfilén separat. Fräs lök, svamp och spenat och tillsätt sedan kycklingen. Häll över Keldas Laga lätt (eller liknande matlagninsgrädde, beroende på hur onyttiga ni vill vara). Smaksätt med en skvätt marsalavin och fonderna, smaka av. Salta och peppra och smaka av igen, kanske ska det i ytterligare en skvätt vin!? ;)
 
Koka papardellen och blanda sedan ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt rikligt med färskriven parmesan och servera i djupa talrikar. En liten persiljekvist kan säkert piffa till det hela, men det skippade vi ;)

Till detta öppnade vi vår sista flaska vin, en Marqués de Riscal. Den kanske skulle sparats till något annat än pasta med kyckling, men nöden har ingen lag och med viltfonden i maten blev det ju liite bättre! :) Vinet var förresten jättegott, det kan jag rekommendera...

Här har vi en vädigt tom flaska. I bakgrunden skymtar ni Flat Eric...

Kommentarer
Postat av: HannahSthlm

Åhh...kantareller;)!

2008-11-08 @ 11:06:03
URL: http://www.hannahsthlm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

    
Trackback
RSS 2.0