Paket från H&M

I fredags var jag och hämtade ut ett paket från H&M innehållande dessa två klänningar. Jag hade redan fransklänningen i puderrosa, så jag visste att den skulle vara fin på, men även den vänstra var riktigt snygg!

Vad kul det är när det man beställer på nätet överträffar ens förväntningar :)

1:a advent...

...och visst är det mysigt!? :)

Jag har tagit det rätt lugnt med bloggandet de senaste dagarna, pysslat här hemma och umgåtts med vänner.

Helgen har varit mysig, i fredags var jag och sambon ute och åt i Linné med några vänner och igår var vi bjudna hem till en kompis och hennes sambo på middag. De bjöd på en usökt trerättersmiddag, och vi hade en jättetrevlig kväll. Jag passade på att ta med mig Blossas årgångsflaskor som jag bloggat om nedan, och de blev en uppsakattad present!

I helgen har jag också satt upp adventsstjärnor och ljusstakar, så nedräkningen mot julen kan börja! Nu blir det däremot en o-julig fika här hemma, cappuccino och mina hemmagjorda äpplemuffins - mums! Hoppas ni får en mysig första advent! :)

Vintervarmt

Såg en annons i tidningen om dessa sittdynor från Mio. Ser de inte sköna ut? Perfekt att värma baken på så här i vinter... :) Ok, kanske lite i dyraste laget (trots erbjudandet) men de ser klart mysiga ut!


Bilder från Mio

Inspiration för hemmet

Lite ögongodis är aldrig fel, så jag visar några nya bilder från Alvhem... (klicka på bilderna för att göra dem större).

Hade inte haft något emot att byta ut vår dörr till en lika fin som den nedan i mitten. Fast inbrottssäker är den väl knappast...




Bilder från Alvhem Mäkleri

Premiär!

Trots att det i skrivande stund är 9 grader ute och vinterstämningen känns något avlägsen ska vi ikväll dricka säsongens första glögg!

Jag var förbi Systemet på vägen hem från jobbet och köpte med mig en flaska Blossa Starkvinsglögg (fick visa legg). Har varit lite nyfiken på Blossas årgångsglögg med blåbärssmak, men fegade ur i sista stund. Glögg ska smaka glögg, och Blossas starkvinsglögg är ett lika säkert kort som Apotekarnes julmust! :)

Däremot såg jag att det fanns en samling med små årgångsflaskor, som kan vara lite roligt att prova. Flaskorna är fina tillsammans, och rymmer var och en 200 ml, priset är 150 kr. En bra gå-bort present i jul, om inte annat!

Är det förresten någon av er som provsmakat blåbärsglöggen? Vad tyckte ni, skulle jag ha köpt med mig en flaska hem ändå?

03 Pomerans, 04 Vinteräpple, 05 Hjortron & Armagnac, 06 Lingon & Enbär, 07 Havtorn & Kanel

I ♥ my boyfriend 2


Hade ju lagt en beställning på Dermalogica, men trodde inte att jag skulle få dem som present! Här ska tvättas och smörjas, min hy ska bli len som en babyrumpa! ;)

Med så här fina presenter får gärna sambon resa snart igen... eller inte, jag föredrar allt att ha min älskling hemma! :)

I ♥ my boyfriend



Weee, helt oberoende av bloggen hade sambon varit inne i Ed Hardys butik och köpt parfymen med den grymt snygga flaskan! :) Bodylotion, nyckelring och en miniflaska att ha i väskan följde med i den snygga kartongen. Får nog omvärdera det där med att den inte var någon Frida-parfym nu... ;)

Ägget - snyggare än skön

Arne Jacobsens Ägget räknas till en av milstolparna inom skandinavisk möbelkonst. 1958 var den sensation: tillsammans med sin syster Svanen var den världens första snurrbara stoppade stol, och tillverkningsprocessen banbrytande, men det som gjort att den inte bara överlevt utan också ikoniserats är linjerna. Stolen är fantastisk. Att titta på. Men hur är den att sitta i egentligen?


Inte speciellt bekväm, om man läser dagens artikel i Göteborgs-Posten...

(Bilder från GP)

Lyckad shoppingdag

Var en sväng på stan idag och fick tag på det jag var ute efter, både boken, ögonskuggan och ett par bordeauxfärgade strumpbyxor från Vogue, som tidigare inte funnits i min storlek.

På Make Up Store lurade de på mig sin senaste tidning för specialpriset 20 kr (ord pris 60kr). Nu när jag surfar in på deras sida ser jag att man kan läsa hela tidningen där, lurad som sagt! ;)

Tidningen är full med sminktips, på allt från hur man ska sminka sig när man bär glasögon, till hur man får till den snygga sotade looken. I den riktiga tidningen ingår även ett erbjudande om en gratis makeupkurs, så helt bortkastad kanske den där tjugan inte var...

Jag kan varmt rekommendera Make Up Stores ögonskuggor, de är grymma! Muffin funkar som bas och används till allt, till vardags brukar jag köra på Cotton Candy tillsammans med Grape, men till festsotade ögon är det Deadly som gäller...

Sista kvällen för mig själv

Nyduschad och nytränad, iklädd mysdress från H&M och med en god omelett i magen, ja söndagskvällar kan var riktigt trevliga, även utan sambon (men imorgon är han hemma igen!) :)

Det är inte lätt att blogga själv när man prenumererar på så många bra bloggar på Bloglovin', ca 100 nya inlägg när jag satte på datorn - puh! Nu har jag i alla fall skummat igenom det mesta och kan ägna mig lite åt min egen blogg (kanske ska ändra på prioriteringen där, hmm...)

Här sitter jag, med den obligatoriska julmusten och en clementin efter maten, mums fillibabba! :) Bilden är mörk, men det ska vara lite mysbelysning så här på kvällen tycker jag...

Ut i friska luften...

Nu får klädhögen i sovrummet vara! Jag ska ta en sväng med mamma på stan, kanske köpa denna boken och använda min rabatt på 20% på Åhléns, om inte annat så behöver jag en ny ögonskugga från Make Up Store i färgen Muffin.

Ska sedan köra ett spinningpass på Friskis. Finns det någon bättre dag än söndagar att träna på? Det tycker inte jag... Tränar man på söndag kan man hoppa över måndagen, då det brukar vara riktigt trångt på passen (gillar inte att trängas!).

Ikväll får vi se vad som händer, men känner jag mig själv rätt hamnar jag framför datorn... Det finns ju så många bra bloggar att följa! :)

Nostalgiplagg

Håller på att rensa bland mina kläder såhär på morgonen, och titta vad jag hittade:

En 11 år gammal skjorta, från när jag jobbade extra på McDonald's! Jag fick aldrig något riktigt avslut där, utan åkte utomlands för att plugga och kom sedan aldrig tillbaka dit, därav att skjortan stannat kvar hemma hos mig. Nu för tiden använder de ju inte samma skjortor, så jag undrar vad jag ska göra med den, använda som städoutfit kanske? :)

I brist på B&J...

Lördagskväll hemma utan något gott som Ben & Jerry's i frysen, vad göra?

Som tur är var jag ute och plockade jordgubbar på självplock i somras inte mindre än tre gånger, så halva frysen är full! Tog fram en av påsarna och gjorde mig en god smothie med lite mjölk, vaniljyoghurt och banan.

Inte Ben & Jerry's, men nyttigare och nästan (nåja) lika gott! :)

Vårkänslor på H&M

modefeber kan man hitta H&Ms lookbook för våren 2009, ser ganska lovande ut tycker jag...

Julknark



Med bara en vecka kvar till advent är det snart helt legitimt att frossa i glögg, pepparkakor och risgrynsgröt. Julmust däremot har jag redan frossat i ett  bra tag, och matkassarna har vägt många kilo extra den senaste månaden...

Julmust är mitt julknark och slår Coca Cola och annan läskeblask med hästlängder! Nu blir det mest lightvarianten, som enligt mig smakar minst lika gott som originalet. Visst, det är kanske inte är bra med så mycket light-läsk, men det hade inte varit bra med de 10 kg övervikt jag hade fått om jag druckit sockermust heller! ;)

Har ni själva några laster som ni absolut inte kan vara utan?

Veckans bio (nr 2) – Twilight

Nu har jag varit på bio - igen! Denna gång en romantisk ungdomsfilm om vampyrer...

Handling: Twilight är en romantisk thriller baserad på Stephenie Meyers succéroman ”Om jag kunde drömma”. Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington, Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker, minst av allt Bella, som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Det var en blandad publik på bion, men med en majoritet av yngre tjejer, så jag kan säga att det var många fjortisfniss under filmens gång! ;)  Men även jag gillade filmen, den var både gullig och spännande! Böckerna har jag inte läst, men jag antar att de är ungdomsböcker som även vuxna kan läsa, som Harry Potter, eller är jag helt ute och cyklar?... Någon som läst dem?

Fridas betyg:
https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/754400/images/2008/popcorn-4_17839203.jpg

Gratis tapetprover

Igår var jag och hämtade ut mitt paket (eller rulle snarare) från Måleributiken. Innehållet var 4 st tapetprover, och jag blev positivt överraskad för bitarna var stora (över en meter långa).

Måleributiken erbjuder två gratis tapetprover, de övriga kostar 20 kr styck, perfekt om man som jag planerar att tapetsera om hemma och vill se hur det kommer att se ut. Annars kan man lätt göra sig en tapettavla, eller något annat pyssel.

Vad jag ska göra med mina prover har jag inte riktigt bestämt än, de första två beställde jag för att se hur de kommer göra sig över diskbänken i köket (bakom en glasskiva), de andra två bara för att de är fina. Kanske man ska ta och tapetsera klädkammaren, då går det ju inte åt så många rullar, hmm... :)

Please Santa, bring me...

En av mina favoritbloggerskor, Petra, utmanade mig att göra följande önskelista!

Tre hårda klappar:
1. En smidig och bra liten digitalkamera (så jag slipper förfula bloggen med mina mobilbilder)
2. En riktigt bra bok att läsa i mellandagarna (när man tröttnat på allt vad Kalle Anka och julrea heter)
3. En Kitchen Aid-assistent i färgen boysenberry (eller ett helt nytt kök förresten, så att den får plats!)

Tre mjuka klappar:
1. Tröjan min mamma håller på att sticka åt mig (själv bloggar jag för mycket för att ha tid till något annat än en halsduk..)
2. Presentkort på H&M (härmar Petra här, men det är ju en så bra julklapp!)
3. Ett vackert överkast till vår säng (är fortfarande på jakt efter det "rätta", var finns det?)

Tre viktiga klappar:
1. Pengar till välgörenhet (såsom Rädda Barnen)
2. Att mina nära och kära får vara friska och må bra (tyvärr ingenting man kan ta för givet)
3. Botemedel mot cancer (alla sorter!)

Sådär, det var min önskelista! Nu utmanar jag Mary, Erika och Designtjejen :)

Hem till salu...

Duktiga Husmusbloggaren Frida gjorde ett inlägg om Alvhem Mäkleri & Interiör och länkade till mig, eftersom jag har bloggat om dem tidigare.

Visst är deras presentationer något utöver det vanliga!? :) Har man som jag följt vartenda hem som de har lagt ut på Hemnet det senaste året, kan man snart se att vissa av inredningsdetaljerna upprepar sig... fast vad gör det? Det är en sådan inspiration och riktigt ögongodis att titta på de underbara bilderna, och utan homestyling inför försäljningen hade nog inte lägenheterna sett fullt så läckra ut (det är ju detaljerna som gör det!)...

 Jag blir alltid lite extra glad när jag ser att det är Alvhem som säljer en av lägenheterna på Hemnet, det betyder mer "inredningsporr"! ;)

Bilder från Alvhem

Förföriska dofter...

Idag innan ansiktsbehandlingen (som var jätteskön men jag såg allt lite rödmosig ut efteråt) var jag inne en sväng på Grand Parfymeri för att lukta på Ed Hardys nya parfym. Jag ville kolla om den luktade lika gott som flaskan var snygg! Den fick godkänt av mig, en lätt doft med klart drag av jordgubb, men tyvärr lite för söt för min smak... 

När jag var där såg jag även att Replay kommit ut med en ny doft (Replay for her). Denna flaska var mer alldaglig och såg inte så spännande ut, men jag provade den ändå. Och mmmm, detta var en Frida-doft! :)

Replay for her innehåller noter av äpple, plommon och tonkabönor

Dags att bli lyxig hemmafru?

Jag och min hy har inte varit bästa vänner på senaste! Små plitor har envist trängt fram och jag har svarat genom att sätta naglarna i dem tills det har börjat blöda (inte bra, jag vet!). Snälla Mia tipsade om Dermalogicas produkter och att min sambo kunde passa på att köpa dem mycket billigare nu när han är i USA.

Blev lite osäker på vad jag egentligen behövde när jag såg deras stora utbud på hemsidan... Eftersom Mia själv hade shoppat upp sig på Dermalogica när hon gjort ansiktsbehandling gjorde jag slag i saken och bokade en tid till imorgon! Nu ska hudterapeuten få säga sitt och sedan ska jag skicka shoppinglistan till sambon, hurra - jag och min hy ska bli vänner igen! ;)

När jag hade bokat tiden insåg jag att jag samma dag ska fixa mina naglar, mycket skönhetsbehandling på en och samma gång! Nu kommer jag känna mig som en lyxig hemmafru imorgon, fast jag är arbetar heltid och inte ens är på gång att bli fru! ;)

Är det någon annan som har erfarenhet av Dermalogicas produkter, är ni nöjda?

Stolt och nöjd kock

När jag kom hem från träningen idag, efter att ha släpat mig själv och två tunga kassar upp för 5 trappor, var jag så hungrig att jag började gnaga på vitkålen (illa, för jag är inte specielt förtjust i rå vitkål). Jag satte därför igång med maten med en gång, men följde inte receptet till punkt och pricka utan stoppade i några fler rotfrukter, skippade curryn och tog passerade tomater med chilismak istället (lite sting ska det vara!), samt extra grönsaks- och kycklingfond.

Nu är jag både mätt och belåten, det här måste vara det nyttigaste och godaste jag ätit på ett bra tag! Det gick snabbt och lätt att göra också, ett stort plus när man var så hungrig som jag var...


Hacka, koka - klart! :)

Matlåda

Såhär i slutet av månaden när man haft en lite för stor shoppingbudget och ätit några pepparkakor för mycket är det dags att vara lite mer återhållsam.

Jag är inget jättefan av matlådor och äter oftast ute på lunchen, men när jag besökte Soup'n Bagel igår och åt deras supergoda franska bondsoppa insåg jag att jag kanske kunde göra en lika god själv!

Ikväll efter träningen ska ta mig an detta recept:

Ingredienser
1 gul lök
1 stor morot
1 purjolök
1 liten bit rotselleri
3-4 potatisar
1 ”klyfta” vitkål
2-3 dl ärtor
olivolja
1½ liter grönsaksbuljong
2-3 msk tomatpuré
basilika, dragon, mejram, timjan (ta dina egna favoriter av örtkryddorna)
curry efter smak
(1 vitlöksklyfta)

Bild från Hemmets Journal
Tillagning
Skala och skär grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Fräs dem sedan i olivoljan men vänta med potatisen och ärtorna. Tillsätt därefter buljongen, kryddorna och potatisen. Låt småkoka i 15-30 minuter. Blanda i ärtor och tomatpuré och låt koka en stund till. Strö hackad persilja över den färdiga soppan.


Enkelt, gott och nyttigt! Kan det blir bättre? :)

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Designtjejen att:

- Berätta 7 saker om mig själv, både alldagliga och knäppa, samt att utmana 7 st i slutet av inlägget att göra dersamma! Ok, here we go! :)

  1. Jag kan vara en riktig pedant, vill gärna ha ordning och reda omkring mig (och mår lite dåligt när det inte är det). Ironiskt nog har jag en sambo som kör klassikern "kasta strumporna i en hög på golvet", jag tror att han gör det för att småreta mig, och han kommer undan med det för att jag älskar honom så ;)
  2. Jag är en riktig sucker för lösgodis! Surt och segt är mina favoriter, tyvärr håller jag mig inte enbart till lördagar...
  3. Mitt favoritland nr 1 är Italien, älskar naturen, språket, maten... Jag var där nästan varje sommar som liten, läste italienska på gymnasiet och planerar i hemlighet att gifta mig i Positano ;)
  4. Jag har en positivt inställning till det mesta i livet. Ok, även jag har mina grå dagar, men jag känner en så stor tacksamhet över allt jag ändå har, att jag ibland skäms jag när jag beklagar mig.
  5. Jag älskar att göra blandband, har alltid gjort! Som liten spelade jag in från Trackslistan, senare mixade och brände jag partyblandningar till kompisars fester, och hade alltid koll på all musik. Lyssnar fortfarande på allt från techno och hårdrock till Motownsoul och gangsterrap (fast när jag var 12 år klappade hjärtat för NKOTB) ;)
  6. Är en riktig tidsoptimist, som ofta är ute i sista stund (tyvärr!)
  7. Jag är känd som "tjejen med det långa håret". Klippte i september av det från lårlängd till midjelängd, fortfarande långt men mer lagom! (Bilden är från -05, hittade inte så många bakifrån där det var ursläppt)
Sådär, det var lite om mig det! :) Många har ju redan gjort den här utmaningen men jag drar till med Zizzie, Debbie, Emma, Petra, Sandra, Miss Agda och Rebecka. Har ni redan gjort detta så säg till så jag kan kika (för "nyfiken i en strut" kan ni lägga till i listan ovan) :)

Lindexfynd!

Var inne på Lindex idag för att spana efter denna klänning, som det bloggats om flitigt... Blev lite besviken på tyget och tyckte inte den var så snygg i verkligheten som på bild, m.a.o. inget som jag kände att jag "måste" ha...


Däremot hade Lindex specialpriser på en del koftor och jag fastnade genast för denna puderrosa lilla sak för fyndpriset 149 kr (ord pris 399kr). Fynd gör mig lycklig och en rosa kofta saknade jag i garderoben... ;) (Det fick bli en kass mobilbild, för jag hittade den tyvärr inte på Lindex hemsida...)

Veckans bio – Låt den rätte komma in

Idag efter jobbet träffade jag kompisen A, som tyvärr inte kunde vara med oss partytjejer i lördags. Eftersom hon är (nästan) lika biotokig som mig såg vi självklart en film efter den obligatoriska fikan med uppdatering och skvaller :)

De blev en som vi båda velat se ett tag, Låt den rätte komma in.

Filmen var bra! Nu har jag inte läst boken, som tydligen ska vara bättre, men den var fint filmad och annorlunda mot all annan svensk film man sett det senaste... När det kommer till betyg bliir det lite svårt, vad ska man jämföra den med, den står lite i en klass för sig. Jag och A enades helt enkelt om "riktigt bra och sevärd", men popcornbetyget hoppar vi över denna gång...

Inget storkok idag inte

Eftersom jag var ute igår blev det takeawaymat till middag. Inte klassikern pizza, som annars är givet en bakissöndag som denna, utan indiskt! Var förbi den relativt nyöppnade restaurangen Tre Indier och köpte med mig en stooor portion Tikka Masala, som har avnjutits framför datorn (vilket förfall när man är ensam hemma!). Nu ska jag bara mysa i soffan och snart titta på Ensam mamma söker, en perfekt söndag  á la Frida! ;)



Dagens IKEA

Hemma igen efter dagens ikeabesök! Som vanligt kommer man hem med "lite av varje", som man inte visste att man behövde :)

... men nu, nya friska tag!

Har gått runt här och plockat från igår. Den enda nackdelen med att ha förfest är "dagen efter". Att skölja rent gamla intorkade dipskålar, hälla ut mjuka ostbågar och spritindränkta limebitar, brrr! De blev en skål hederlig havregrynsgröt efter det kan jag säga!

Idag har jag tänkt umgås lite med min kära mamma, och kanske åka en sväng till IKEA och spana lite. När sambon och jag ska åka till IKEA vill han att vi i förväg ska ha bestämt vad vi ska köpa, sedan rusa in och hugga tag i det, ställa sig i kassakön och gasen i botten hem - klart!

Så går det inte till när jag och mamma är ute! Nej, det ska tittas runt ordentligt, diskuteras och övervägas lite, kanske titta i en annan affär och sedan återkomma, överväga lite till, o.s.v. - härligt! :)

Det här skulle göra min sambo galen, det är därför jag oftast åker till IKEA utan honom (och han älskar mig bara mer för att han slipper följa med!) ;) Hur många har män som älskar IKEA?, grattis i så fall! :)

Några bilder från gårdagen...

Åh, vad skönt det var att sova ut i morse. Vaknade kl 10 av klarblå himmel utanför fönstret, då kunde man liksom inte ligga och dra sig mera...

Gårdagens partykväll var jättekul, med god mat, gott vin och smarriga drinkar. Fast varför är det alltid så att man har det trevligare hemma än när man väl kommer ut? Nåja, det var roligt att få "skaka lite rumpa" i alla fall:)

Vi hann även med att leka lite med Photo Both-programmet på min Mac, kan ju vara snäll (?) och visa en del av resultatet... ;) (tänk er först några glas vin och tre drinkar efter det)

Ok, det började ju snällt...       Åh, vad jag känner mig älskad av mina vänner ;)

Den "obligatoriska" tungan    En grimasbild, även den obligatorisk ;)

Profilbilden, ja vi betade oss igenom det mesta, även (brist på) muskelbilden!

Jag vill ha stora bröst-bilden, och den sista skrattade vi gott åt :)

Inser nu att det bara var fyra av oss sex som var små linslusar igår, undrar hur det kommer sig? ;)

Partykväll...

Kan ni gissa vad vi ska blanda till ikväll...

Caipirinha är en bra gissning, men vi satsar på Caipirissima istället, med citron istället för lime, det en riktig höjdare som kan rekommendras! Limen och myntan ska användas till Mojitos, lika gott det.... :)

Ska sätta på lite bra musik nu och göra i ordning mig det sista, om en halvtimme kommer tjejerna! :) Hoppas ni får en lika trevlig kväll som vi förhoppningsvis får! :)

Dagens inspiration från Hemnet

Jag är ofta inne på Hemnet och spanar efter inspiration. Det finns så otroligt många objekt ute så jag håller mig till lägenheter i centrala Göteborg, eftersom det är där jag själv bor. Här är några bilder från Alvhem, som alltid visar så mycket fint...


Lugna härliga färger, så här hade det kunnat se ut hos oss...

Ett lite mer färgstarkt hem, tufft att våga sig på det (riktigt) oranga kylskåpet från Smeg. Att jag fastnade för köksbilden beror främst på att de har min favorittapet från Osborne & Little. När vi gör om vårat kök har jag tänkt mig något liknande, fast med den här tapeten (eller kanske denna), och sedan sätta skåpen lite högre upp så det känns luftigare. Skansen Kronan som skymtar i bakgrunden på den vänstra bilden ser även vi från vår lägenhet...

Min fredagskväll...

...kommer vara precis hur lugn som helst!

Kom inte ihåg när jag var ensam hemma en fredagskväll sist... Inte så att jag hänger ute på barer och dricker drinkar varje fredag (längre.. ;)), men är jag hemma så har jag ju sambon som håller mig sälskap. Nu är han bortrest har jag hela lägenheten för mig själv (vilket i och för sig är ganska skönt som omväxling).

Har städat inför morgondagens tjejparty här hemma (fast gör det inte mest nytta efteråt egentligen!?...). Nåja, vi har delat upp ansvaret så jag har inte så mycket att stå i mer än att duka, göra sallad till maten och inhandla drinkingredienser. Datorn är fulladdad md musik, så vi kommer inte ha några problem att komma i partystämning :)

Men det var imorgon det, ikväll ska jag fixa i ordning i min klädkammare (det blir fort så rörigt), laga lite mat, slappa i soffan och se vad jag ska ha på mig imorgon...


Måste passa på att tacka för alla snälla och trevliga kommentarer ni lämnar, det gör mig jätteglad! Det är roligt att se vilka som läser ens blogg och själv hitta nya att följa, så tveka inte att lämna en kommentar eller två... :)

Hoppas ni får en mysig fredagskväll och helg! Själv ska jag ta tag i min ensamma fredagsmiddag nu... ;)

Kram, Frida

Allt om Mat

Igår fick jag hem ett reklamutskick med ett prenumerationserbjudande från tidningen Allt om Mat. Tror att det är första gången jag får ett utskick från dem, så de måste ju tycka att jag kommit upp i passande ålder för en prenumeration på deras tidning... ;)

Nåväl, kan gott tänka mig att det är trevligt att få hem Allt om Mat, men jag tror knappast jag skulle laga så mycket mera för det. Det är lite som med inredningstidningar, det är roligt att titta på alla vackra bilder, men om man sedan köper/lagar något är en annan sak...

Lite nyfiken blev jag dock, så jag klickade mig in på Allt om Mats hemsida, och där fanns ju allt! En nät-junkie som jag behöver knappast tidningen i pappersformat, däremot kan jag tänka mig att det är en bra julklapp, kanske till mamma (då får man ju provsmaka allt gott ändå, himla smart). ;)

Day Birger et Mikkelsen


Här kommer lite mer inspiration som jag hittade på danska Day Birger et Mikkelsens hemsida. Det var längesen jag var i Köpenhamn nu, men man kanske ska ta sig en sväng dit och passa på att spana in DBeM:s Concept Store på Pilestræde 16... Ja, så får det nog bli!

Jag är ju riktigt svag för burkar med lock! Dessa söta (ovan till vänster) hade jag gärna velat ha hemma. Är inte riktigt säker på var de skulle få plats, men det är ett annat problem! ;)

Bilder: Eget kollage från Day.dk

En dagens!

Gör: Läser bloggar och skriver egna inlägg, samtidigt som jag surfar runt lite allmänt...
Ska göra: Ta en dusch, fila naglarna och sedan sticka lite medan jag tittar på Debatt som börjar kl 22, nätmobbing är dagens ämne.
Har på mig: Blå mysbyxor och en kiss-tröja (men den är tight och har lite blått i sig, så den matchar mysisarna bra) ;)
Status: Är hemma sjuk med sprängande huvudvärk, därav min snygga klädsel...
Äter: Pepparkakor :)
Dricker: Smothie med jordgubbar jag plockade i somras, smakar ljuvligt!
Lyssnar på: En Ministry of Sound-blandning. Försöker pigga upp mig själv, på lördag då vi ska ha tjejförfest och utgång vill jag vara frisk! (när katten är borta dansar råttorna på bordet, eller nåt sånt...)
Saknar: Min kille! Han har varit borta i 14 timmar, "bara" 10 dagar kvar... :(
Dagens bästa: Alla läsvärda bloggar (ingen nämnd, ingen glömd) som gör min sjukdag lite mindre tråkig.
Dagens sämsta: Utan konkurrens, min huvudvärk!
Dagens bild ur arkivet: Det får bli en två år gammal photo both-bild tagen i min gamla etta. Lite piggare, lite brunare och på väg ut i sommarsolen. En bild tagen idag vill ni inte se (i alla fall inte jag)! ;)

Ett vackert sovrum - ja tack!


Jag har aldrig handlat på La Redoute tidigare och visste inte att de hade ett så stort utbud av hemtextilier.

Nu när jag surfade runt på deras sida hittade jag en massa fint som jag kan tänka mig till vårt sovrum. Först och främst vill jag ha ett nytt snyggt överkast, men då vi i ärlighetens namn inte är så duktiga på att bädda sängen varje dag hade nya snygga påslakan kanske gjort mer nytta. Då är ju sängen fin, även obäddad! :)

Här är ett smakprov från La Redoute... (klicka för att göra bilderna större)





Angående sambons USA-vistelse...

Allt är kanske inte riktigt min stil, men det är kul att testa något nytt ibland (och variera garderoben)...

Det här är däremot min stil! Skulle kunna tänka mig att använda vilken som helst av dessa på nästa fest! :)

Pepparkaksbaket närmar sig...

Som jag bloggade om för ett tag sedan köpte jag roliga pepparkaksformar när jag var ute på stan sist, och de ska minsan användas flitigt i december!

Nu såg jag att de även finns att beställa på Formina, roligt för både stora och små barn! :)

Bilder från Formina och Allt om Mat

I'm all alone...

Tidigt imorse flög sambon till Frankfurt, för att sedan hoppa på nästa plan till Las Vegas. 10 dagar ska han vara borta, blä... Jag kommer få gå här helt ensam och dra! Nåja, jag har allt en hel del roligt inplanerat också, men det känns redan tomt och trist!

Riktigt så här söt är jag kanske inte när jag gråter ;)

Raka vägen till NY

Idag skriver Göteborgs-Posten att det amerikanska flygbolaget Delta ska börja med en direktlinje mellan Göteborg och New York... Äntligen säger jag, inga mer mellanlandningar! :) Det är nog dags att börja planera in en resa dit igen, jag var där med min mamma -05 och -07, och om det ska bli jämt får det ju bli -09 också! (eller vad säger du mamsingen?) ;)

April -05

November -07

Juni -09?

Veckans bio – Burn after reading

Jag går så ofta på bio att man ibland får gå på "andrasorteringen" gällande filmer. Så var det inte denna kväll, Cohen-brödernas Burn after reading hade jag sett fram emot länge!

Burn after reading är en invecklad komedi med många riktigt bra skådespelare, eller vad sägs om George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich, Frances McDormand, Tilda Swinton m.fl. Det var inget underverk i klass med deras förra film "No country for old men", men klart sevärd!

En reflektion bara, är det ett åldertecken när man tycker att George Clooney är snyggare än Brad Pitt!? ;)

Fridas Betyg:
https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/754400/images/2008/popcorn-4_17839203.jpg

I ♥ Pop Art

Miss Agda noterade av bilderna i förra inlägget att vi har samma smak gällande Pop Art och Roy Lichtenstein, vi har nämligen likadana planscher från MoMA. Är man det minsta lilla intresserad av konst är det för övrigt ett måste att besöka MoMA när man är i New York!

MoMA har ett urval av känd Pop Art-konst, bl.a. av mina favoriter Roy Lichtenstein, Andy Warhol (som anses vara popkonstens främsta företrädare), James Rosenquist och Tom Wesselmans.

Roy Lichtenstein (1923-1997)

1. Drowning Girl (1963)
2. In the Car (1963)
3. Maybe (1963)

Andy Warhol (1928-1987)

1. Cambell Soup (1964)
2. Marilyn Monroe (1967)
3. Jackie (1964)

James Rosenquist (1933-)

1. I love you with my Ford (1961)
2. Flowers and females (1989)
3. World's Fair Mural (1964)

Tom Wesselman (1931-2004)

1. Still life # 20 (1962)
2. Still life # 28 (1963)
3. Still life # 30 (1963)

För den intresserade...
Popkonsten uppfattas av många som ett amerikanskt fenomen, men den hade sin uppkomst i England under mitten av 1950-talet. Höjdpunkten nådde rörelsen däremot i USA, där den under 60-talet fick sitt stora genombrott.

Popkonsten både hyllade och kritiserade masskulturen i sin realistiska avbildning av varumärken, produkter, förpackningar, idoler och seriefigurer. Genom att visa upp välkända vardagsmotiv på en helt ny arena ville de föra konsten närmare livet och göra den tillgänglig för fler människor. Och popkonstens visuella starka bildspråk attraherade en helt ny publik.

För tre månader sedan flyttade vi in i vår 3:a...

... och så här ser vårat vardagsrum ut för tillfället. De mesta gjorde vi i ordning den första månaden, sedan har liksom tiden runnit iväg... Småklurar på detaljerna nu, det ska upp en större eller flera små tavlor (eller kanske en hylla?) på väggen till vänster.

Till höger (och som inte syns på bilden) har vi vår fula tv-bänk som ska bytas ut snarast. Man vill ju inte springa iväg och panikköpa en, men har funderat på något liknande denna i vitt.

I detta hörnet tycker jag att det ser lite uppradat ut. Stolen sitter jag i när jag stickar och den inhandlades tillsammans med en likadan (som står i sovrummt med en klädhög i) på en antikaffär i Småland. De är gamla men välbevarade och faktiskt riktigt bekväma att sitta i!

Innanför spegeldörrarna, som i vanliga fall står öppna, är vårt arbetsrum. Tänder man inte i kakelugnen tycker jag att rummet blir så mörkt. Än så länge har vi bara taklampan (som inte har någon dimmer än), den svarta KULLA-lampan på bilden ovan och belysningen i fönstret. Minst fem ljuskällor ska man ju ha säger de... Var ska man få in dem, idéer?

Jag har också smått gått och förälskat mig i mattan (se nedan) från Mio, men jag är osäker på om det blir för mycket plommonfärgat... Vit matta är snyggt, men såå opraktiskt. Är faktiskt inne på matta nr 2 av samma sort på två år och det går inte att undvika fläckar. Köper vi en plommonfärgad matta kommer det vara fritt fram att spilla rödvin hemma hos oss ;)

Har ni kloka bloggare några tips hur jag ska lösa mina "problem"? Jag tar tacksamt emot alla förslag på förbättringar, eller om ni kanske har hittat något som skulle passa in. Snälla Sandra har redan lovat att kika på någon rolig soffkudde åt mig. :)

Här är Mio-mattan, klicka för att göra bilden större. Vill ni se planlösningen på lägenheten, klicka på den andra bilden.

Nya H&M-fynd!

Det är farligt att jobba i stan, oftast blir det ett eller två besök i någon affär på rasten. Idag både blåste och regnade det, men hindrade det mig!? Nej då, jag kilade snabbt in på H&M och som alltid så hittar man ju något fint där.

Dessa trosor hade jag sett på nätet innan och de var lika fina i verkligheten, alltså hamnade de i min påse. Ovanligt mycket tyg för pengarna, för att vara trosor då... ;)

Den rosa stickade tröjan fastnade jag för med en gång. Jag gillar starka färgklickar på vintern, då de flesta (inkl jag själv) är klädda i grått, svart och brunt (se er omkring när ni går på stan i november, inte mycket färg inte!). Nåja, något stickat rosa hade jag inte sedan tidigare och eftersom det bara var några få tröjor kvar så slog jag till på även den.


Flitens lampa lös ikväll...



Fyra tjejer som stickade, fikade och uppdaterade sig om vad som hänt "sen sist".

Vi hann också med att titta på "Ensam mamma söker" och skratta åt den klyschiga musiken, innan det var dags att kila hem (och blogga för min del). De andra tre bloggar inte, kan ni tänka er!? ;)

Kika in i mitt badrumsskåp

Petra visade sitt badrumsskåp och utmanade oss läsare att göra detsamma, så varsågod - Fridas badrumsprylar! Att jag plockade ut grejerna till vänster och ställde dom på tvättmaskinen beror inte på att jag har något att dölja, däremot stod de intryckta på en hylla, som den på mittenbilden.

Tja, vad har vi här då... Epilator, grym hårborste med svinborst (ett måste när man har långt hår), Bodylotion (Viktor & Rolf, Åhlens shimmering, Bodybutter och Aco), 8 hour cream, nagellacksremover, bus från Aco, aniktsbus från Lancôme, fotcreme från OPI, ansiktsmask och ansiktsrengöring från Lancôme, hårspray från Proffs, silicondroppar till håret som jag aldrig använder, och tja, lite av varje helt enkelt (en salig röra kan man också kalla det).

På nästa hylla har jag mitt smink, det lilla rosa etuiet innehåller smink från Dior, det fick jag av sambon förra gången han var ute och reste (vi försöker alltid köpa med oss något hem till varandra). Det giftblåa är flourskölj som jag ska bli bättre på att använda...

Nästa hyllar får tala för sig själv, en salig blandning där också!
Uppe till höger jar jag mina varuprover från Kicks och liknande.. (slängde faktiskt några gamla innan jag tog bilden)

När jag ser bilderna inser jag att det kanske är dags att skaffa rengöringsprodukter i samma serie. Min hy har precis börjat strejka och jag kanske ska muta den med något bättre... Förslag?

Nu när jag har visat innehållet i mina badrummsskåp på bloggen är det fritt fram för alla gäster att snoka hur mycket de vill när de kommer hem på besök!

Någon mer som vågar anta utmaningen?... ;)

Mmmm...

... Nu doftar det gott av muffins i hela lägenheten (äpple och kanel, den bästa kombon!). Ska stoppa ner några i en påse snart och hoppa i gummistövlarna. Ute öser regnet ner och jag ska ta mig hem till en kompis för en mysig eftermiddag med stickning och fika på schemat. Det blir till att ta spårvagnen, inte ens jag cyklar i ösregn!









Tadaaa - klara! :) Här finns receptet för er som känner er sugna.

Abercrombie & Fitch

Nu när sambon ska till USA får han självklart titta på något åt sig själv också, han kan ju inte bara springa på Forever 21 åt mig ;) (om han nu över huvud taget sätter sin fot där...). Abercrombie & Fitch har skönt avslappnade vardagskläder, helt i min killes smak.

Och när han ändå är där får han gärna titta på något åt mig också... ;)

Jag tycker Abercrombies kläder i mångt och mycket är lik H&M:s L.O.G.G.-kollektion. Marknadsföringen skiljer sig mest åt, affärerna är helt nedsläckta och de har riktigt (rejält alltså!) hög musik strömmandes ur högtalarna. Vid entrén står unga  lättklädda killar och hälsar välkommen. (klicka på A&F casting i menyn så ser ni hela konceptet). Tycker marknadsföringen är rätt fånig och passar dåligt ihop med kläderna de säljer, men tydligen är det ett vinnande koncept... Själv tycker jag H&M har ett mer passande stil.

/Pryda Frida ;)

Duktig svärmor

Jag har ju glömt att visa den nya tavlan som pryder en av väggarna i vårt arbetsrum (leksaksrum snarare, datorerna står här). Jonas mamma målar både i akvarell och olja, och en stor ram (1,5 x 1,5 m) som har varit tom en tid har hon nu varit snäll och gjort ett motiv till. (Dåligt ljus och mobilkamera gör tyvärr inte bilden rättvisa..)

Även denna akvarell, som hänger i vår hall har hon gjort. Väldigt praktiskt och bra att ha en så duktig svärmor! ;)

Fredagsmiddag

Mmm, vi fixade en himla god middag igår ikväll med kycklig och svamp som jag måste tipsa om.

Något recept hade vi inte, så man får "höfta" lite och provsmaka sig fram, men det var lätt och gick snabbt att laga!

Stek kycklingfilén separat. Fräs lök, svamp och spenat och tillsätt sedan kycklingen. Häll över Keldas Laga lätt (eller liknande matlagninsgrädde, beroende på hur onyttiga ni vill vara). Smaksätt med en skvätt marsalavin och fonderna, smaka av. Salta och peppra och smaka av igen, kanske ska det i ytterligare en skvätt vin!? ;)
 
Koka papardellen och blanda sedan ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt rikligt med färskriven parmesan och servera i djupa talrikar. En liten persiljekvist kan säkert piffa till det hela, men det skippade vi ;)

Till detta öppnade vi vår sista flaska vin, en Marqués de Riscal. Den kanske skulle sparats till något annat än pasta med kyckling, men nöden har ingen lag och med viltfonden i maten blev det ju liite bättre! :) Vinet var förresten jättegott, det kan jag rekommendera...

Här har vi en vädigt tom flaska. I bakgrunden skymtar ni Flat Eric...

Tjehoooo...

Som ni säkert redan läst ska det bli en ny Sex and the City-film - hurra!!! :D Kim Cattrall (Samantha) har avslöjat att inspelningarna börjar nästa sommar...

De flesta är väl ändå överens om att en uppföljare är efterlängtad!? Ok, filmen slutade ju lyckligt, men de påhittiga manusförfattarna kan säkert knåpa ihop något bra igen. Lyckades de med 94 avsnitt så ska de väl ha fantasi över för en ny film!?

Apropå regn...

... hur vackert är inte detta paraplyet!? Det finaste jag sett, men självklart inte gratis... £100 på brolliesgalore, som hittat (not!). De har många fina paraplyer på sidan, vad sägs om detta, eller kanske detta? Men Cupidon från Sean Paul Gaultier är det finaste...

Äntligen fredag, om än en regnig och mulen sådan...

Veckorna har gått snabbare än vanligt den sista tiden, tycker det är helg stup i ett! Är det bara jag som har svårt att hänga med, eller går tiden snabbare på hösten?!... Denna helg har jag i alla fall följande planer:


  • Sprina runt på stan och leta bröllopspresent till barndomsvännen. Brukar vara ute i god tid men denna gången är jag ute rejält sent, så webbshopping är uteslutet! Det hade inte varit så farligt om jag inte varit en sådan perfektionist. Presenten måste ju bli perfekt, och jag kommer få jaga runt ett bra tag innan jag blir nöjd...
  • Ha en lugn fredagskväll hemma tillsammans med sambon med matlagning och vin (kan behövas efter att ha flängt runt på stan)
  • Göra ett blogginlägg om allt spännande (?) som finns i mitt badrumsskåp (har nämligen antagit Petras utmaning)
  • Gå på bröllop med allt vad det innebär (just det, måste införskaffa ett par tunna strumpbyxor till klänningen, får hinnas med under första punkten)
  • Träffas upp hos kompisen C och sticka, tillsammans med de andra tjejerna. Detta är tredje gången gillt och jag undrar om vi ska fortsätta hålla samma höga nivå gällande bakningen, i så fall:
  • Baka äpplemuffins från Leilas "A piece of cake".

Sist men inte minst:

  • Ha sovmorgon med god frukost vid köksbordet (inte vid datorn!) och samtidigt läsa senaste numren av Allt i Hemmet och Amelia.

Sista punkten är klart lättast att genomföra! ;-)


Har ni några storslagna helgplaner eller ska ni bara ta det lugnt? Hoppas ni får det mysigt i regnrusket hur som helst (fast det kanske bara är här i Göteborg det regnar?)...

Uppmuntrande...

 


Var rädd om dig!

En liten reflektion... Vad dåliga vi Göteborgare är på att använda reflexer (är det ett storstadsfenomen?). De flesta har reflexer hemma men har dom liggande i byrålådan, endast en av fem använder sina reflexer... Gatubelysningen gör att man ser bättre, inte att man syns, och med tanke på att nästan alla klär sig i mörka kläder på vintern hade en reflex eller två suttit på sin plats.

Jag har också reflexer liggandes i byrålådan så jag är minsann inte så duktig själv, men nu blir det bättring och dom ska ner i jackfickorna!
Bild från ljuvating.com

Visste ni förresten att reflexer för fotgängare är en svensk uppfinning som lanserades på 50-talet...

Novemberbröllop

De flesta par gifter sig på sommaren då man kan njuta av det (förhoppningsvis) soliga och varma vädret. Härligt visst, men det kan bli för mycket av det goda med följd att sommarbröllopen krockar med varandra.. Ett novemberbröllop krockar däremot inte med något, och på lördag ska jag och Jonas på ett sådant, ett välkommet avbrott i höstmörkret.


Det är heller inte vem som helst som gifter sig, utan min äldsta barndomskompis som jag lärde känna på dagis. Då hade jag inte ens hunnit fylla 5 år, nu fyller vi båda 30 nästa år, vart tog tiden vägen!? :) Även om vi inte har umgåtts så mycket under vissa perioder så är vi fortfarande goda vänner, jag var bl.a. med och hjälpte henne välja brudklänning. Hon kommer vara såå fin, och det ska bli roligt att träffa hennes föräldrar och andra vänner från "back in the days", man kan verkligen inte säga att det var "igår"... :)


Nu är det bara en sak som återstår - presenten (är ute i sista sekunden, inte likt mig)! Jag har några idéer, men har ni något bra tips på en personlig bröllopspresent så tar jag tacksamt emot det! Imorgon efter jobbet ska jag ut på "jakt"... :)

Bilden är lånad från www.isa.nu (där jag hade kunnat köpa något fint om jag varit ute i bättre tid)...


Bloggkoll

När jag sitter vid datorn surfar jag runt en massa och går slumpvis, eller planerat, in på olika bloggar. Att jag har lagt upp en länk till Bloggkoll på min egen blogg betyder inte att jag själv använt mig av det... förrän nu. Tog precis tag i min ohållbara bloggsituation (det där lät drastiskt, haha!) och har nu de flesta av mina favoritbloggar samlade på ett och samma ställe. Så för er som vill:


Kram, Frida

Vegas, baby!

Nästa vecka åker min sambo till Las Vegas i jobbet. Funderade ett tag på att följa med men eftersom han ska vara borta i tio dagar så kände jag inte för att bränna en massa semesterdagar och köpa dyra flygbiljetter, då han ändå skulle jobba.

Sen undrar jag hur kul Las Vegas egentligen är?!... Ska ju inte ha förutfattade meningar, men åker man till USA:s västkust för första gången kanske man inte ska spendera tio dagar i Vegas och sen åka hem, eller vad tycker ni?

Förra året när han var där åkte jag och min mamma till New York istället, myyycket bättre! :) I år ska vi tyvärr inte dit och jag får vara hemma själv istället. Jag kan ju låtsas att det är liiite synd om mig och att jag är värd en liten USA-present ;) Undrar vad jag ska önska mig, att be honom springa till Forever 21 och shoppa är nog att begära för mycket...

Nyheter från H&M

Mimi-tröjan i inlägget nedan hade kunnat vara en favorit i min garderob 1988. Såhär 20 år senare och med fler fester att gå på måste jag säga att jag tilltalas mer av dessa klänningar, även de från H&M. Klänningarna är nyinkomna och finns fortfaramde i alla storlekar, så passa på! :)

Själv är jag sugen på den svartvita klänningen till vänster och den fransiga till höger. Fransklänningen har jag redan i puderrosa men den är en favorit, så jag skulle inte ha något emot en svart också... (Jag hör min mammas röst nu: "Behöver du verkligen så mycket kläder?!") Svar: nej! Men titta går ju också bra... ;)

Barndomsminnen...


Veckans bio – Baby Mama


Varken jag eller jobbarkompisen C hade några planer efter jobbet idag så vi bestämde oss snabbt för att gå på bio. Eftersom C redan hade sett "Låt den rätte komma in" (och jag de flesta andra ;)), bestämde vi oss för Baby Mama, en film som åtminstone jag inte hört något om innan.

Snabbversion av handligen: Framgångsrik ensamstående kariärskvinna vill skaffa barn, kan inte, och anlitar en surrogatmamma med diverse bekymmer som följd. Självklart dyker kärleken upp i samma veva, ja ni känner till upplägget!

Filmen var ganska förutsägbar, men det spelade inte så stor roll när man ville bli underhållen för stunden, och den var gullig, lite knäpp och stundvis hysteriskt kul. Huvudrollerna spelades av Amy Poehler och Tina Fey från Saturday Night Live. Tina, som på senaste gjort sig populär som satirisk Sarah Palin-kopia (se här). Övriga otippade skådisar var Sigourney Weaver, Greg Kinnear och Steve Martin som galen hippie chef, en rolig bonus!

Fridas betyg:

Lite härlig måndagslyx...

... i form av Allt i hemmet låg och väntade på mig när jag kom hem idag. :)

Bläddrade som snabbast igenom tidningen, och detta nummer verkar extra lovande! Snart ska den avnjutas i lugn och ro med en stor kopp te...  :)

Ett tips om man sparar på många tidningar är att ha små post it-lappar till hands när man läser tidningen första gången, då kan man sätta lappar på de sidorna som har något extra fint och det är lättare att hitta tillbaka till sina favoriter när högen har vuxit sig stor... Själv är jag mest intresserad av kök för tillfället eftersom vi har planer på att renovera vårt.

The Queen of Halloween


Heidi Klum höll i lördags sin årliga halloweenfest och man kan inte beskylla henne för att vara fantasilös när det kommer till maskeradoutfits! Årets utstyrsel tog nog priset, eller vad säger ni?! :)

2008 - Kali                                              

2007 - Sexy kitten

2006 - Edens lustgård

2005 - Vampig vampyr

2004 - Häxa

2003 Guldig alien

2002 - Betty Boop

2001 - Lady Godiva


Magen står i fyra hörn

Tror minsann att det får bli ett spinningpass på Friskis imorgon! Efter en nyttig start med havregrynsgröt imorse kan man säga att det gick utför... ;) Lunchen bestod av fika på Café Kringlan i Haga, hur mysigt som helst att sitta och skvallra med K, O och M, men man kan knappast vår lunch för näringsrik... ;)

Hade tänkt laga en god pastarätt till middag med kyckling, spenat och trattkantareller, men både jag och sambon blev "panikhungriga" och orkade inte vänta så det fick bli pizza. Pust å stön, är jag rejält mätt kan jag säga!

Nu ska jag hälla upp ett glas julmust och invänta "Ensam mamma söker". Vi diskuterade programmet på cafét idag, jag och K tyckte det var perfekt söndagsunderhållning medan O och M tyckte det var larvigt. Vad tycker ni?

Baka med stil


Muffinsformar från kakburken.se

Det är roligt att baka muffins och cupcakes, särskilt när man har söta formar som dessa från Kakburken! Fantasin verkar aldrig sina, se bara på dagensmuffin.se, som t.o.m. har gett ut en egen bok. Enda nackdelen är att man får passa sig så man inte får en muffin top ;)

Söndagssysslor

Nu har hela förmiddagen ägnats åt att städa och feja. Gillar inte att ha det stökigt, men samtidigt finns det ju så mycket roligare saker än att släpa runt på dammsugaren och trasor att det lätt blir att man tänker: "Jag gör det imorgon istället...".

Nu var i alla fall måttet rågat och jag "sparkade igång" både mig och sambon. Resultatet blev jättefint men Jonas blev på dåligt humör av allt dammsugande, så nu sitter han vid sin dator och pustar ut... ;)

Själv ska jag göra i ordning mig och springa ut på stan för att fika med några kompisar, det är jag värd nu!

Så här såg jag inte ut när jag städade ;)

Önskelista

Nu när julen närmar sig (ja, det är ju fakiskt 1 novmenber idag!) får man lov att göra en önskelista. Tror nog inte tomten är så här snäll i år, men om något av detta låg under granen så skulle jag bli glad! :)

1. En liten smidig digitalkamera, helst i någon kul färg! Inte så seriöst kanske, men jag inbillar mig att jag kommer ta fler kort om kameran är fin :) Den jag har lägger av efter 10 bilder *suck*
2. En ny cykel,  så mycket som jag cyklar överallt hade det varit roligt med en lite fräsigare hoj än min gamla skrutt. Denna Beach Cruiser-variant gillar jag, men en rosa Kronan hade nog varit mer praktisk.
3. En Kitchen Aid-assistent vill jag, liksom många andra ha i sitt kök. Boyzenberry är min favorit, "för tjejig" sa sambon (pffft...) och föreslog Antracitgrå.
4. Dominos inredningsbok, som bl.a. Amy och Husmusen bloggat om, vill jag gärna bläddra i under julhelgen. Många nya inredningsbeslut ska göras eftersom vi nyligen flyttat, och Domino kan säkert inspirera på vägen...
5. Globalknivar, med en liten skalkniv och en större kockkniv skulle vår knivsamling bli komplett!
6. Trådlöst tangentbord till min iMac. Tangentbord har en förmåga att bli lite talliga och slitna efter ett tag, det jag har nu har hängt med i tre år och byts gärna mot denna platta och trådlösa variant.
7. Ett vackert överkast till vår dubbelsäng, gärna ett liknande detta från La Redoute. Som det är nu är det "skrämmande" ofta obäddat hos oss, men det ska det bli ändring på! (vi får se hur det går, jag är liiite mer av en pedant än sambon) ;)

Har jag glömt något och vad önskar ni er? :)

Veckans bio – Quantum of Solace


Sådär, nu kan man stryka nya Bondfilmen från listan med filmer man vill se.

Filmen tar vid där Casino Royal slutade, så det är en fördel om man sett den innan. Trots hämd, mycket action och en cool Daniel Craig så är Quantum of Solace svagare än Casino Royal, och känns mer som en "vanlig" actionfilm. Den funkar bra som underhållning för stunden och var absolut inte dålig, men trots det lämnar den inte några djupare spår...

Fidas betyg:

RSS 2.0