I brist ...

Grå väska från Zaras höstkollektionI brist på de dyra lila väskorna nedan har jag köpt denna väska. Den stod i Zaras skyltfönster och bara ropade - kom och köp mig! (själklart lydde jag) ;)

Trodde först att den var i skinn och därför ganska dyr (inget impulsköp) men när jag frågade expediten visade det sig att den kostade drygt 600 kr - inte farligt alls! :) Så nu kommer den hänga med mig under hösten...

Något gammalt, något nytt...

Vi har denna lampa i vitt, storlek 80 cm, hängande i vardagsrummet.Vem springer inte alls som oftast till IKEA? Vare sig det är en ny säng som ska inhandlas eller bara ett storpack med värmeljus... Men det blir trist att köpa allt på samma ställe, och inte ens allt behöver vara nytt som inhandlas.
 

Våra senaste inköp till nya lägenheten är en lampa till vardagsrummet. Eftersom det är högt i tak och rummet är stort gör sig denna lampa jättebra, en vit Random Light i storlek 80 cm. Den är sååå snygg där den hänger, nu ska vi bara skaffa en dimmer till den också, den där mysbelysningen infinner sig inte riktigt...

Rosa rokokostol med klädda armstöd, inköpt på antikaffär i Vrigstad.Andra inköpet är två stolar i rokokostil som inhandlades i en antikaffär nu i somras. Stolarna hade med all säkerhet stått hemma hos någon tant och var knappt använda. Jag hade länge sneglat på något i den stilen och som tur var hittade vi dessa två när vi passerade Vrigstad i Småland. Nu står den ena stolen i vardagsrummet och den andra i sovrummet. Den senare fungerar som klädsamlare, man kastar ofta sina kläder i en hög och då kan man ju lika gärna göra det snyggt! :)



Flat Eric

Någon som minns denna låten, som bla var med i Levisreklamen för en sisådär 10 år sen?!

När vi flyttade nyligen hittade min sambo sin Flat Eric, som han köpt i London. Nu sitter han bredvid mig på skrivbordet när jag bloggar (Flat Eric, inte sambon) :)

Såg att man kunde köpa dessa dockor på Roliga Prylar för 899:-! Det är då en 10 år gammal vintagedocka, precis en sån som sambon har. Tror inte att han köpte sin för 899:-... ;)





Tant gredelin...

Ja, jag är ju helt hooked på lila. När jag surfade runt på Netaporter hittade jag dessa godbitar:
  1. Chloé - Saskia small tote, 1 900 $
  2. Chloé - Bay leather bag, 1 780 $
  3. Marc by Marc Jacobs - Groovee doctor's bag, 495 $
  4. Cavalli - Jeweled bow clutch, 1 340 $
  5. Fendi - Spy bag, 2 250 $
  6. Fendi - Doctor buckle tote, 1 560 $



Chloéväskorna är klart mina favoriter. Det känns inte helt försvarbart att lägga över 12.000 på en väska just nu, men drömma kan man ju... :)

Sminkshopping, del 2

Ytterligare ett köp blev det när jag var på Kicks, nämligen Cliniques All About Eyes, en concealer som döljer mörka partier runt ögonen (210 kr). Jag använder sedan länge Makeup Stores moderna klassiker Coverall Mix men har hört mycket bra om All About Eyes. När jag läste på Stylesearch verkade betyget inte lika lovande men nu har jag gett den en chans. Den verkade bra i affären, men om den håller i längden återstår ju att se…

Så från att bara ha tänkt "titta runt" fick jag med mig 3 nya produkter hem, här ska testas! :-)


Sminkshopping

Hade tänkt ta en promenad på lunchrasten idag men regnet öste ner och i avsaknad av paraply smet jag in på Kicks. Hade inget jag ”måste” köpa utan tittade mest runt.

Först sneglade jag på OPI-nagellacken, men eftersom jag går och fixar mina naglar känns det onödigt att sitta och kladda själv sånt hemma. Lacken kostade 140 kr, kanske inte så fasligt dyrt, men jämfört med de ca 60 kr jag betalade när jag var i New York senast så känns det inte prisvärt! Nagellack är inget ”smink” som känns nödvändigt att lägga extra pengar på, nagellack som nagellack liksom…

Istället hittade jag en duoögonskugga från finska Lumene i exakt den lila nyans (överst i mitten) jag spanat efter ett tag (lila är snyggt!!). Har inte testat deras skuggor innan så jag får återkomma med en rapport, priset: 105 kr.

När man är nöjd med en produkt brukar man hålla fast vid den och sällan testa något nytt. När det gäller mascaror kör jag på säkra kort och använder nästan alltid någon av Lancomes sorter, som inte gör mig besviken.

På senaste tiden har nästan alla märken kommit med en mascaravariant som har gummiborste, jag och en kompis pratade om det senast igår men ingen av oss hade testat det än. När jag stod vid Lumenehyllan och tittade hittade jag en sådan mascara på rea för 99 kronor, så nu har jag Lumene Blueberry mascara i min ägo. Om den har den utlovade volymeffekten återstår att se…


Söndagkväll

Ikväll blir det inte mycket bloggat, en kompis och jag har slötittat på Ensam mamma söker och stickat. Nu fortsätter tv-kvällen med En andra chans som går på TV4+, jag och sambon ligger i soffan med filt och popcorn - mysigt! :)

Hoppas ni har en trevligt söndagskväll!

Snart måndag igen...

... och dags att ställa väckarklockan. Tillhör du dom som har svårt att komma upp på morgonen, snoozar gång på gång och sen får stressa som en liten blå till jobbet/skolan...

Jag kan tipsa om väckerklockan jag har hemma, en aXbo. Axbon är ingen vanlig väckarklocka utan registrerar ditt  sömnmönster med hjälp av ett armband med en sensor i. Den känner av dina olika sömnfaser och väcker dig när du sover som lättast, till motsats från "vanliga" klockor som kan ringa och väcka en i den djupaste sömnfasen (med följd att man känner sig som en klubbad säl halva dagen).


Fungerar den? Svar: ja!

Att den väcker en när man sover som lättast gör också att man slipper brandbilssirenerna på morgonen, min aXbo är inställd på lågt fågelkvitter och kan man vakna till något trevligare på morgnen?!

Man kan även  koppla den till datorn och få upp en graf över hur man sover på natten, se nedan.

Ni som är intresserade av klockan kan kolla in M3s test av den här.



IKEA

Löningshelg på IKEA ska man akta sig för om man har någon som helst överlevnadsinstinkt, trängsel och köer är bara förnamnet! Ändå var jag där idag, hur kommer det sig?

Jo, jag och mamma hade anmält oss till en presentation av nyheterna från IKEAs Stockholmserie som hölls idag. Kl 9.00 startade det, så vi slapp som tur var invasionen som kom några timmar senare... Vi fick 30 % rabatt på valfri sak från Stockholmsserien men då jag inte var ute efter något speicellt köpte mamma två sittpuffar till min brorsa, 1997:- tjänade (nåja, sparade) vi på det.

Självklart kom jag inte tomhänt hem från IKEA, köpte med mig nedanstående saker:


Burkar i olika storlekar till vår torkade svamp, müsli, nötter etc.


En liten korg att ha i badrummet med ihopvikta små handdukar till våra gäster (hotelllyx!)


Två svarta skrivbordslampor till vårt långa vita skrivbord i arbetsrummet. Lamporna är mycket snyggare i verkligheten än på bild, riktigt fin glans i lacken (finns även i rött, blått och obehandlad).

Vi behöver även köpa en ny tv-bänk med någon snygg vägghylla ovanför, men en sak i taget! (anser i alla fall J...)

Inredning ute = utredning? (kasst, jag vet...) ;)

Eftersom jag och J har flyttat och blev med balkong så sent som i augusti la jag ingen större energi på att köpa och plantera sommarblommor, de skulle ju snart vissna och jag hade fullt upp med att inreda inomhus.

Nu när vi är så gott som färdiga inne (fast blir man någonsin det?) har jag börjat snegla ut mot balkongen. Ser den inte lite trist och tom ut? Trots att det är höst så har det ju varit fint och soligt och visst finns det växter som trivs på en västerbalkong även i september/oktober?

Jag tog en tur till Blomsterlandet med min mamma och resultatet ser ni här nedan. Två blomsterlådor i aluminium (kommer att vara fin-fina även till våren), fyllda med ljung och något grågrönt…? Ja, där slutar min kunskap om växter, haha, men snyggt blev det! När man står i vardagsrummet och tittar ut matchar våra soffkuddar planteringen på balkongen, är det inte överkurs t.o.m.?! ;)



Lite kass mobilbild, men ni ser hur det ser ut i alla fall...

Sömnig...

Så här på "senare år" har jag märkt att jag ofta blir väldigt trött på fredagskvällar. Inga klackarna i taket och Tequilashots för mig längre... Nu är det läggdags, om jag inte ska sluta som kissen nedanför ;-)



Ut i skogen ska vi gå...

Jakten på den perfekta svampkorgen fortsätter… (börjar låta som en pensionärsblogg detta, hehe).

Jag började plocka svamp först för ett år sedan. Jag och sambon (J) var hemma hos hans föräldrar i Småland och blev meddragna ut i skogen. Vi blev båda snabbt svampentusiaster och var mäkta nöjda med vår första ”skörd”.

Vi började sent på säsongen förra året, så i år har vi planerat det bättre. Vi har redan varit i Småland två gånger och nästa helg är det dags igen. Smålandsskogarna är verkligen fulla med svamp – lycka! Jag har läst att det inte är bra att plocka svamp i plastpåsar då den kan mögla och bakterier växer till sig, så den där korgen hade suttit fint till dess...

Än så länge har vi bara plockat kantareller (vanliga och tratt) men skogen är ju full av olika svampar och det hade varit roligt om man hade lärt sig lite mer om dom (även om man ska akta sig för de röda med vita prickar har jag hört…) ;-)

Jag har även spanat in en bok jag skulle vilja köpa, ”Våra matsvampar” av Bo Nylén. Den är översiktlig, lagom stor (eller liten snarare) och har mjuka pärmar (man vill ju ha med sig den ut i skogen). Ett stort plus är att det vid varje svampsort finns en rubrik som heter förväxlingssvampar, så man lätt kan kolla upp om ens fina trattkantarell egentligen är en toppig giftspindling… (inte att rekommendera i höstgrytan!!)



Vad vi ska laga till med all denna svamp får bli ett eget inlägg lite längre fram... (det var bara de översta vi tog med oss hem!)

Fancy nails

Eftersom jag (skyller jag på) har långt hår och inte behöver klippa mig så ofta går jag och fixar mina naglar på salong. Oftast kör jag fransk manikyr, eftersom det ser fräscht ut och passar bra till alla kläder. Så här på hösten blir jag dock mer sugen på alla snygga mörka färger som finns. Mörkt blodrött, vinfärgat, plommonlila, ja ibland är det svårt att välja när man sitter där med OPI:s hela färgskala framför sig.

OPI kommer med nya färger varje säsong och varje gång har de ett land som inspiration med coola passande namn på alla nagellacken. Höst/vinter 08  heter de saker som "Parlez-vous OPI?", "Louvre me louvre me not" och "Eiffel for this color" och det är ju såklart Frankrike som är säsongens tema.

Denna gången valde jag "Catherine the grape", från förra årets ryska tema. Jag gillar lila och den här är precis lagom mörk, även om "Midnight in Moscow" också var himla fint. Nu i höst är det också väldigt inne med lila, så inte nog med att det är snyggt, jag är modern också! ;-)


Black Cherry, ytterligare ett mörklila snyggt lack... (matchar f.ö. med rubrikfärgen!)

Ny bloggdesign

Sådär, nu har jag trixat lite med utseendet på min blogg. Bakgrunden är en del av min favorittapet, Grove Garden från Osborne & Little. När vi ska göra om vårt kök ska jag ha en fondvägg med denna tapet (sambon har redan samtyckt och godkänt detta!), tills dess får jag njuta av den här :-)

Tapeten finns i flera snygga färger men den ljusturkosa med svartvita fåglar är "snällast" och kommer passa utmärkt hemma hoss oss.


När jag ser alla tillsammans här så inser jag ju hur snygga de är allihopa, ååh vad svårt att välja!  ;-)

Burksamlare

Nej, jag samlar inte pantburkar, men däremot har jag dille på fina förvarings- och plåtburkar i alla de färger och mönster. Dessa är från HouseDoctor och är inhandlade i butiken Prylgalet här i Göteborg, är de inte söta?! Frågan är bara vad man ska ha alla burkar till, det är ju inget jag egentligen behöver ;-)

En sak som jag däremot behöver är en flätad korg att ha när man är ute i skogen och plockar svamp. Helst ska den vara snygg också! ;-) Men – var hittar man en sådan korg? Jag har letat runt överallt känns det som, men inte ens hittat en liten alldaglig korg. Många förvaringskorgar finns det, men det måste ju vara en med handtag. Ser ni någon så hojta till, jag fortsätter mitt letande så länge…

Gräla på nätet!

Veckans Affärer (!) tipsar om sidan sidetaker.com, som går ut på att man grälar på nätet och låter andra döma. Tanken är att båda sidor publicerar sin version av bråket – sedan får läsarna (vi) avgöra vem som har rätt. ”Även om man inte själv är sugen på att lägga ut sina familjegräl är det värt att kolla in sajten. Det är minst sagt underhållande att få en inblick i alla smutsiga kärleksgräl. Nu kan du dessutom göra en god gärning genom att välja sida.” (VA-citat).

Att gå så långt som att säga att man gör en god gärning är väl att försköna det hela (detta känns snarare som en smutsig dokusåpa) men är man uttråkad, inte orkar/vill bråka själv men ändå gotta sig i andras elände kan man säkert fördriva lite tid där…


Björn Gustafsson & co...

Tidigt i våras köpte jag biljetter till ståupp-kvällen på Storan med Björn, Måns, Soran & Özz. Det visade sig vara tur, för nu är biljetterna sedan länge slut och imorgon är det dags!

När man köper biljetter så långt i förväg känns det som en evighet tills det är dags gå, men vips så ett halvår gått och man är glad att man har de där biljetterna (som man förhoppningsvis kommer ihåg var man la för ett halvår sedan…). Det är lite synd att man alltid måste vara ute i så god tid, det gäller både konserter och resor, spontanitet kommer man inte långt med i detta fallet!


Frida = bionörd

Är precis hemkommen från bio med sambon och hans kompisar. Jag är en riktig biofantast och att gå på bio en gång i veckan är inget ovanligt för mig, har t.o.m. ett guldkort på SF, haha...

Eftersom det var jag och grabbarna blev det ingen romkom denna gången, utan den lite mer grabbigare Tropic Thunder. Jag ska inte göra ett långt utlägg om handlingen, det kan ni läsa om på IMDB,  men filmen var i alla fall rejält urflippad bitvis och man fick sig sina skratt. Ett plus med filmen var alla bra skådisar; Ben Stiller, Robert Downey Jr, Nick Nolte, Matthew McConaughey Jack Black, Tom Cruise (som för övrigt var allt annat än ögongodis i denna filmen) m.fl.



Fridas betyg: 
 

Fix å trix

Eftersom jag är nybörjare här i bloggdjungeln har jag ägnat kvällen åt att surfa runt och lära mig hur jag ska kunna fixa till min sida, så att den blir lite mer jag helt enkelt. Standardmallarna är rätt trista och opersonliga men nu är jag på gång hoppas jag (om jag inte lyckas förstöra min stilmall alldeles, det varnades för detta...). Vilken tur att designadinblogg.se finns, hur skulle jag klarat mig annars!?... ;)

Nu är det hög tid att gå och lägga sig, jag har så himla lätt att fastna framför datorn...


Hemnet, beroendeframkallande?

Läste på Aftonbladet om den nya drogen - Hemnet! Tydligen är det främst kvinnor mellan 20-39 år som använder Hemnet och många går in på sidan bara för att drömma sig bort. Endast 26 % av användarna funderar på att byta bostad inom det närmsta året(!).

Det är bara att erkänna! Jag är en av dom, en "missbrukare"... Jag tycker det är jättespännande att se vilka lägenheter som finns till salu, hur planlösningarna ser ut, hur de är inredda och hur priserna ligger. Ååh, jag är helt såld och jag skäms inte att erkänna det, haha...

Alla har vi någon last, och då får väl Hemnet vara min. Viss beroendeframkallande effekt har det ju och dyrt kan det också bli (om man får för sig att köpa det man ser...) Men skadligt för hälsan är det i alla fall inte! :)

Alvhem tycker jag gör de snyggaste presentationerna i Göteborg, som godis för ögonen! Min sambo har en kompis som ska kolla på en lägenhet de har visning på nu i veckan och vi ska följa med som smakråd. Jag tar mitt beroende ett steg längre, jag tittar på lägenheterna irl ;)



Bilder från Alvhem Mäkleri

Höstpyssel...

Nu när hösten är här och man tillbringar mer tid inomhus är det mysigt att pyssla tycker jag. Förra hösten började jag sticka (pensionärspoäng?!) och blev biten direkt. Eftersom jag var nybörjare började jag med en halsduk (och ärligt talat, är det inte det som är mest användbart i stickväg?! Man kan inte få för många och det är lätt att sticka - perfekt!) :)

När jag först berättade om min stickning skrattade mina vänner åt mig men nu efter sommaren började de själva bli lite sugna på nya sjalar och halsdukar och frågade mig en massa om garner etc. Vi bestämde att vi i höst ska ha stickkvällar hemma hos varandra, samlas några stycken och sticka, fika och umgås. Min kompis C tog det hela ett steg längre med att föreslå att vi skulle baka var sin sak och ta med. Inte nog med syjuntan, vi skulle ha kafferep också! (min sambo undrade småleende om detta inte var något som vi borde vänta en sisådär 30 år med...)

För två veckor sen var vi i alla fall hemma hos mig och det var ett gäng koncentrerade tjejer som satt i soffan med stickor i högsta hugg... Återstår att se om vi kommer göra detta till en vana eller om vi gick ut för hårt... Men trevligt var det!


Mina stickningar, vänstra bilden vintern -07 och till höger pågående stickning -08

Vill man få tips om stickning, eller bara lära sig hur man gör, gå in på Garnstudio.



Nya inköp

Idag var jag och hämtade ut ett paket från Halens. Med koden "1970" får man 30 % rabatt på hela sortimentet, och det kunde jag såklart inte låta bli ;) 

Det blev två kjolar och leggings i tvåpack. Allt var över förväntan och billigt blev det också, är supernöjd! När man handlar på nätet kan man ju ibland bli lite besviken när plaggen inte ser så fina ut som de gör på bild, men den här gången blev det som sagt fullträff!

När rabatten var dragen kostade den bruna kjolen 139:-, den svarta 195:- och leggingsen kostade bara 70:- tillsammans.



När jag ändå håller på kan jag tipsa om ytterligare ett fynd (jag gör ju en hejans massa fynd hela tiden jag, hehe!). Denna  snygga och billiga kappa jag hittade på HM förra veckan. Cerise, snyggt skuren och priset... 298:-! Ja, var inte det ett fynd eller vad?! 

Nu låter det som jag köper allt som är billigt, det gör jag verkligen inte, men är priset lägre än vad plagget ser ut att kosta och det tilltalar mig, ja då slinker det lätt med hem... :)



Söndagsmys på stan

Har precis kommit hem efter en skön höstpromenad på stan. Passade också på att möta upp en kompis för en fika. Vi satt ute på Café Husaren i Haga, spanade på folk och skvallrade. Ärligt talat blev det nog mer fika än promenad... ;)


Nu var det dags!...

... att starta en egen blogg.

Har under flera år surfat runt och läst ett stort urval av olika bloggar, kommenterar lite här och där, men aldrig kommit mig för att blogga själv. Förrän nu. Oj, vilken revolution i bloggvärlden, haha... (not!) men förhoppningsvis kan jag underhålla någon på vägen och samla tankar och tips för min egen del. Vi får se hur det går, önska mig lycka till! :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0