Gnällde jag om dåligt väder?, här är räddningen :)


Slumdog Millionaire, Gran Torino eller En shopaholics bekännelser - vilken väljer du?
(Jag ser dom alla tre!) :)

Nyputsade imorse (I just love this weather...NOT)


Oscarsgodis

Det är många bloggare som idag visar bilder från gårdagens Oscarsfestligheter. Jag är inte sämre, alla dessa vackra klänningar förtjänar en plats i min blogg. Jag har däremot svårt för att utse en favorit, det är just mixen av alla olika klänningar som är så härlig... Men nåja, jag hade ju inte haft något emot att hoppa i Sara Jessica Parkers klänning om jag varit tvungen! Inte Marisa Tomeis heller :) Har ni någon favorit?



Många valde vitt... (notera Jennifer Anistons roliga min på bilden nedan, knappast en inövad pose) ;)



Killarna då, jo de såg ut som vanligt... ;)

Söndag med stort S

En riktig klassisk söndag. Så här långt har jag:

- sovit till 10, lyx!
- ätit frukost och läst tidningen lääänge
- tvättat
- bytt lakan
- dammsugit och dammtorkat
- strukit en hög med tvätt
- småätit på godisresterna som blev över från igår

Under tiden har jag lyssnat på Lily Allens senaste skiva "It's not me, it's you" som är hur bra som helst! Gillade hennes debutskiva "Alright, still", men denna är snäppet vassare! :)



Nu ska jag snart hoppa i träningskläderna och cykla iväg till Friskis för ett spinningpass. När jag kommer hem ska det lagas lasagne och läsas bloggar! Ibland är det riktigt skönt med söndagar...

Vad har ni ägnat dagen åt? :)

Hemma igen!

Dagarna bara rusar iväg och nu är man tillbaka i vardagen, efter en underbart avkopplande helg i Köpenhamn. Kan verkligen rekommendera hotellet som vi bodde på, Axel Guldsmeden, och även den underbara franska restaurangen Les Trois Cochons, som jag (som tur var) hade bokat i förväg. Vi frossade bl.a. i grodlår (!), Coq au Vin och Creme Caramel, himelskt gott!
Les Trois Cochons :)

Fick till min stora glädje även tag i H&M-kjolen jag suktat efter. Den var dyrare, men så är det ju när den svenska valutan inte är så mycket värd (den danska kronan står i nästan 1,50 kr)...

Jag missade att ta med mig laddaren till kameran, och den bestämde sig för att lägga av efter första bilden (fast batteriet visade fullt när vi åkte, schyst!). Sen fick min kompis sin kamera stulen ur väskan när vi var på en pub på fredagkvällen, så det blev inte mycket fotat för våran del... Knäppte några suddiga bilder med mobilkameran, de kan jag ju bjussa på :)



Jag hittade även denna fotobok, som Mia bloggat om, men priset - 1125 dkr, hu!




Blä, nu går jag och gör något annat!

Här försöker man blogga och ladda upp bilder, men blir motarbetad av blogg.se. Fruktansvärt slött är bara förnamnet.

Är det något som får mig stressad så är det ett segt internet... Nä, nu ska jag gå och lägga mig i soffan och läsa mina inredningstidningar, så det så!


På lördag är det som ni redan vet Alla hjärtans dag. Det är ingen dag jag bryr mig speciellt mycket om, utan jag är mer för överraskningar de övriga dagarna på året. Men självklart kan man vara lite extra gullig mot sin kille eller sina kompisar på lördag! :)

DanSukker har en helt underbar Valentinsida med tips på saker att baka och laga, ta er en titt där om ni inte redan gjort det! Bjuder också på några bilder från sidan. Själv blev jag sugen på det mesta, särskilt de där räkorna på spett - ge hit bums! ;)




Chiquita, mer än bananer!

Läste om Smothies på Miss Agdas blogg och kom med ens att tänka på Chiquitas goda sorter som har funnits i butik ett tag nu. Har ni provat? Om inte, gör det! De är supergoda och innehåller inget mer än frukt.

Avnjutes bäst iskall i vårsolen (även om det är ett tag kvar tills dess) :)

Veckans bio – Revolutionary Road




Biljetterna till Revolutionary Road tog snabbt slut under Filmfestivalen, så vi gick och såg den idag istället.

Genren relationsdrama har fått ett nytt ansikte, det här var verkligen 100% relationer och drama från första stund. 50-tal, ofrivilligt inrutade liv, påtvingade roller, krossade drömmar... ja, där har ni filmen. Leonardo DiCaprio och Kate Winslet var strålande i sina roller och filmen berörde en verkligen, även om jag tycker den var en smuuula seg för att få mer än en fyra i betyg.







Fridas betyg:

Första inköpet till balkongen

Att Hemtex jämt har rea är väl knappast någon nyhet, men jag blev ändå glad över helgens fynd!

Hade tidigare spanat in denna fina virkade bommulsfilt men tyckte att priset, 699 kr, var lite väl dyrt. För ett tag sedan var det rea (såklart) men priset hade bara sänkts till 499 kr, fortfarande ganska dyrt för att vara Hemtex.

Men så i helgen kunde man köpa två reavaror för priset av en, alltså två filtar för 499 kr och då slog jag till! Dessa kommer vara perfekta att ha på balkongen i vår och senare under svala sommarkvällar. Eftersom de är i bomull är det bara att kasta in dem i tvättmaskinen om de skulle bli smutsiga.

På hemsidan säljs de konstigt nog fortfarande till fullpris. Vad väljer man, 1 filt för 799 kr eller 2 för 499 kr!? ;)

Bildutmaning

Miss Agda utmanade mig att:

• Gå in i mappen Mina Bilder.
• Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen.
• Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den.
• Utmana sex andra personer och länka till dem.

Lätt som en plätt, här kommer bilden:

En bild från Käringön sommaren 06 (ååh, vad tiden går fort!). Min kompis C, till vänster, har precis dukat upp en välkomstlunch åt oss, fiskgryta om jag minns rätt... :) (att vi sitter i skuggan beror på att det var så varmt!)

Passar på att visa några fler bilder från samma vecka, det kan behövas några sommarbilder så här i februari, tycker ni inte?! :)

Det är inget vanligt pannband jag har på bilden ovan, vi spelade Galenpanna och det här var mitt tappra försök att se tuff ut (notera att jag matchade bandet med linnet) ;) Resten av bilderna talar nog för sig själva...

Eftersom jag var duktig och utmanade 8 stycken i inlägget nedan står jag över det denna gången. Alla som vill får anta utmaningen, så generös är jag! ;)

Kings & Queens

Var förbi Kicks nyligen för att jag var tvungen att köpa en ny duschtvål och hittade detta, för mig, nya märke.

Kings & Queens
heter det och Kicks hade både duschtvål och bodymilk/butter i en massa spännande varianter. Vad sägs om Nefertiti Honey, Queen of Sheba Pistachio eller Chinese Princess Jasmine?

Efter mycket sniffande i flaskorna köpte jag Aztec King Vanilla med lite svagt skimmer i. Inte nog med att de luktar gott, flaskorna är himla snygga också (nog så viktigt!) ;)

8 fakta om Frida

Fick en utmaning av Miss Fixtrix, reglerna går ut på att:

Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

  1. Jag är en stor förespråkare av vardagslyx. Det kan vara allt från att ta ett glas gott vin en måndagskväll till att göra hårinpackning, ansiktsmask och lyssna på klassisk musik i badet.
  2. Jag är dålig på att dricka vatten och får säkert i mig alldeles för lite vätska under en dag.
  3. ... Däremot dricker jag gärna cola light. Skulle inte gå så långt som att säga att jag är beroende, men påsen med pantflaskor här hemma börjar bli väl full!
  4. Jag blev väskryckt när jag var i Barcelona för några år sedan. Som grädde på moset var det någon som snodde min strandhandduk dagen efter. Kan säga att jag inte är så sugen på att åka tillbaka dit efter det (tyvärr)...
  5. Jag älskar att planera och styra upp saker, är en bra organisatör helt enkelt.
  6. Jag kan sova vart som helst och när som helst. Lägger jag huvudet på kudden somnar jag inom 10 sekunder!
  7. Jag glädjer mig varje dag åt vår lägenheten som vi köpte i somras. Tassar omkring i rummen och bara njuter. Att vi till på köpet har en stor härlig balkong med utsikt och västerläge har jag inte ens fått chansen att gotta mig åt än (men snart är det vår!) :)
  8. Jag använder sällan bil och kollektivtrafik, utan cyklar dit jag ska (nu rör jag mig mest i centrum i och för sig). När jag tränar är det ofta spinning som gäller, cykel även där med andra ord! :)
Sådär, det var lite om mig! Nu utmanar jag One Chic Mama, Stjärnglans, Carolin, 100 kvadrat, ParisLisa, Lady thirty, Mademoiselle Moyenne och Madam Creative.

Köpenhamn, here we come!


På fredag bär det äntligen av till Köpenhamn! Med på resan är min kompis och hennes kille (som lämpligt nog är min sambos kompis!), så vi ska nog få det trevligt :)

Jag skrev ju tidigare om olika hotell vi funderade på och till slut bokade vi Axel Guldsmeden. Det verkade himla mysigt, hade vettiga priser och en lovande frukost (bra hotellfrukost är viktigt!)

Nu är det bara nästa stora fråga - var ska vi äta? Cofoco och Les trois cochons ligger i närheten av hotellet och jag skulle gärna testa en av dem. Någon av er som varit där? Eller har ni någon annan restaurang att rekommendera? Jag tar tacksamt emot tips. Även när det gäller roliga affärer, för lite shopping ska det allt hinnas med :)

(Som ni märker är jag självutnämnd reseledare på denna weekendtrip, jag gillar att ha koll på läget!) :)

Update: Kom precis på att jag kan spana efter kjolen i inlägget nedan när jag är i Köpenhamn! De kanske inte har samma kjolsmak som oss svenskar?? Man kan ju hoppas i alla fall... ;)

Cravings med stort C

Åh! Nu har jag hittat en kjol som jag bara "måste" ha... Vad händer då? Jo, den är ju självklart slut! :( (Här kan ni lägga till valfria fula ord och gnälliga suckar).

Kjolen kommer från H&Ms Trendavdelning (skulle jag tro) och kostar 298 kr. Någon som sett den? Jag kastar mig på närmsta buss/tåg/flyg direkt! (nåja) ;)

Hela kombinationen med kjolen, tröjan och skärpet är en riktig Frida-outfit, men nu verkar den inte bli min... Är det här straffet för att jag inte varit inne på H&M lika flitigt som tidigare?!... ;) Dessa i-landsproblem! (tjurar lite till)

da Matteo + Flickorna Kanolds = sant

Jag har haft en riktigt skön lördag på stan med promenad, shopping och den obligatoriska fikan!

Godaste kaffet dricker man på da Matteo i Viktoriapassagen (i alla fall om man är i de kvarteren). Som om inte det var nog ligger Flickorna Kanold vägg i vägg. Först går man dit och väljer ut en god tryffel, sedan köper man sitt kaffe på da Matteo. :) Eftersom det var milt väder idag stod vi ute vid ett av barborden i passagen och bara njöt.

Mumsig chockad (passionstryffeln närmast i mitt fall) och ljuvligt kaffe, ibland är livet gött! ;)

Mittemot ligger en pappersbutik. Skyltningen var så fin att jag fick lust att shoppa, men vad ska man ha pappret till?

På andra sidan ligger Filippa K, inte helt fel det heller!

Den där tvättmaskinen...

Nu är det pinsamt nog tredje gången jag råkar slänga med en 30 graders fintvätt-kofta med den vanliga 40-graderstvätten. Resultat? En stel, kompakt kofta passande en femåring! :(

Dags att läsa tvättlapparna lite mer noggrant kanske... Jag brukar fnysa åt sambon som tror att man kan torktumla allt, men snacka om att kasta sten i glashus ;)

Tråkigt nog var den senaste koftan min favorit. Okej, den var från H&M och hade minst 5 år på nacken, men den var härligt ljusgrön, med angorakänsla och små diskreta paljetter på. Dessutom har jag nog fått minst 10 komplinganger för den "på stan", bl.a. från en kassörska i matbutiken. Sådant är roligt :)

Nu har jag spanat in en ny på H&M:s sida. Ingen angora eller paljetter men nästan samma gröna färg så jag får väl trösta mig med den (och verkligen hoppas att den tål 40 grader, hehe). Just nu får man 25% rabatt på valfritt plagg på deras sida, och 20% i vanliga affären, så det är bäst att slå till nu. Är väldigt svag för rabatter och erbjudanden, känner mig nästan tvungen att köpa något bara för att man får rabatt. Fånigt egentligen, eller hur? 



Veckans bio - I taket lyser stjärnorna, Frost/Nixon och Milk



Tänkte vara lite effektiv och ta de tre senaste biofilmerna i ett och samma inlägg, för mycket bio har det blivit på senaste.

Igår var jag och en kompis och såg "I taket lyser stjärnorna", en svensk fjortisfilm med allvarligt djup (huvudpersonens mamma är sjuk i cancer). Filmen är baserad på en bok med samma namn (som jag inte läst) och var klart sevärd! Om ni ogillar högljutt fjortisfnitter från publiken gör ni däremot bäst i att se filmen hemma! ;) Här kan ni läsa mer om filmen. Lite kuriosa: Samuel Haus som spelade Tsatsiki har en roll i filmen, han är sig precis lik :)

Fridas betyg:



På filmfestivalen var vi och såg Frost/Nixon som har premiär nu på fredag. Hela filmen berör enbart David Frosts (en talk show-kille på 70-talet) försök och framgång med att få intervjua Richard Nixon efter Watergate-skandalen. En känd historia men inte så känd att storyn kändes tråkig. Frank Langellas insats som Nixon är bara den värd biobiljetten (han är oscarsnominerad såklart). Annars är filmen ett härligt stycke 70-talsnostalgi samtidigt som den ger en historielektion i politik, tv och 1900-tal. Klart sevärd!

Fridas betyg:


I helgen såg vi vår sista filmfestival-film; Milk (premiär 27/2). Även den utspelar sig på 70-talet men med fokus på homokampen i San Fransisco. Sean Penn är självklar i rollen som den dynamiske Harvey Milk, USA:s förste folkvalde öppet homosexuelle politiker.

Fridas betyg:




Harvey Milks pojkvän spelas av James Franco (känd bl.a. för sina roller i Spindelmannen). Hans 70-talsmustasch var ju ingen hit, så jag bjuder på lite bilder från GQ:s septembernummer... :) (klicka på bilden för att göra den större).

Oops...

Inte många nya inlägg här inte - skärpning! ;) Men vad kan jag då ha ägnat mig åt som är viktigare än bloggen?? ;)

Träning - har kommit igång ordentligt, vilket är väldigt kul men tar tid...

Bio
- filmfestivalen plus "vanlig bio", där har många bra bloggkvällar försvunnit ;)

Kök
- Tror vi har varit runt på varenda köksutställning i Göteborgstrakten snart. Köket ska renoveras, frågan är bara hur det ska se ut - många beslut ska tas. Jag sitter även och bläddrar i gamla inredningstidningar för inspiration, vips så har ytterligare en kväll försvunnit utan att jag suttit framför datorn (det senare kanske borde ses som ett sundhetstecken?)

Vi har i alla fall kommit fram till att vi vill ha ett modernt kök, vita luckor, bänkskiva i granit och min favorittapet Grove Garden bakom en glasskiva, istället för kakel. De andra 101 besluten återstår...

Här nedan ser ni några fina kök, bilderna är lånade från Sköna Hem.


RSS 2.0