Glasögonorm

En nackdel med att bli äldre är att synen försämras. Även om jag hade perfekt syn när jag var yngre har jag på senare tid märkt av en försämring (det kan väl inte ha något att göra med att jag sitter för mycket framför datorn!?) ;)

Jag har ett par glasögon som jag använder då och då, men ärligt talat, hur kul är det med glasögon i ett regnigt Göteborg? Man skulle ju behöva vindrutetorkare till dem! Nej, även om mina glasögon är snygga så funkar det inte att ha på sig dem jämt, och vid träning är de också ivägen...


Jag var hos optikern idag och fick min dom: närsyntheten har minskat men brytningsfelet ökat. Jag var beredd att skaffa linser denna gången, trots att jag provat tidigare och tyckt att även de tunnaste skavde, men tydligen måste man ha tjockare linser för att korrigera brytningsfel, hurra - mer skav!


Är det någon av er som har linser mot brytningsfel, och hur funkar det i så fall? Jag vill inte investera i ett par vindrutetorkare till mina brillor! ;-)


Kommentarer
Postat av: Miss Agda

Jag har haft både glasögon o linser och avskydde det. Så opraktiskt då man tränar o gillar friluftsliv. För lite drygt 2 år sedan opererade jag mina ögon o det är underbart att slippa linser + glasögon.

Kram

2008-12-04 @ 20:10:20
URL: http://www.missagda.blogspot.com
Postat av: Erika

Kan VARMT rekommendera den från decelor, min hud blir som min babys- okej nästan :P Jag har både glajjor o linser, använder linser dagligen, annars skulle jag typ vara blind mohaa :)

2008-12-04 @ 20:21:55
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: Dress Like a Princess

Jaa verkligen!

Kram

2008-12-04 @ 21:30:40
URL: http://dresslikeaprincess.blogg.se/
Postat av: Dress Like a Princess

Ska du? vad roligt :)

2008-12-04 @ 21:52:08
URL: http://dresslikeaprincess.blogg.se/
Postat av: Helena

Söta! Tack för att du sparkade mig i baken... Har tänkt på det ett tag, men nu finns jag på bloglovin'! ;)

2008-12-04 @ 22:16:26
URL: http://h-examino.blogspot.com/
Postat av: Malin

Tack så mycket! :)

2008-12-04 @ 22:20:04
URL: http://mejlajn.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag har precis varit på synundersökning hos Hendéns. Inte kul, men jag börjar bli ett blindstyre. För min del blir det både brillor och kontaktlinser.

2008-12-04 @ 22:48:28
URL: http://husmusen.blogg.se/
Postat av: Fridas favoriter

Miss Agda: Det är klart något att överväga, men måste man inte vänta tills synen har stabiliserat sig på "kass" nivå? Min är fortfarande i utförsbacke... :/Erika: Får nog bli båda delarna för mig också, gillar ju mina glasögon, men bara när jag är inomhus.Frida: Det var på Hendéns jag skaffade mig mina linser förra gången, så jag får väl också släpa mig dit och göra ett nytt försök. Förra gången hade jag varit ute och seglat en hel dag, när jag skulle plocka ut dem var de så torra att jag bara fick ut 3/4, resten satt kvar i ögat, ajajaj...

2008-12-04 @ 22:59:32
URL: http://friiidasfavoriter.blogg.se/
Postat av: Linda

Har haft både linser och glasögon... men jag tycker också linser skaver.. suck...men en glad nyhet är trendbrillor.se - skitsnygga glasögon till mkt lägre priser än hos optikern.. tror tyvärr dock inte att dom har vindrutetorkare ;)

2008-12-06 @ 00:43:30
URL: http://www.trendbrillor.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

    
Trackback
RSS 2.0