... och jag som inte ens gillar att springa!

Jag gillar att träna och använder nu åter mitt Friskis-kort flitigt (efter några lata juldagar)... Springa däremot har jag alltid haft svårt för. Jag vet inte varför egentligen, även när konditionen har varit på topp har det tagit emot, antagligen för att jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt!

Så, hur löser man problemet? Man kombinerar det tråkiga (löpningen...) med något roligt (teknik!). :) Med ett par Nikeskor, en iPod och Nikeplus kan det ju omöjligt vara tråkigt längre... Läs här om hur det funkar.


Nikeplus sätter man på ett roligt sätt sina egna mål och utmaningar. Man kan skapa sina egna löparrundor i stan, vänner kan komma med glada tillrop och man kan t.o.m. skapa sig sin egen Nike+ Mini-figur att lägga ut på bloggen, för att ytterligare peppa sig själv.






(Klicka på bilderna för att göra dem större)


Detta kanske kan vara något för er som är  ute och springer mycket, någon som testat? Eller har ni redan motivationen (som jag saknar) och är inte i behov av tekniska leksaker för att tycka att det är roligt!?... ;) Nåja, jag älskar i alla fall sådant här! Efter att ha surfat runt på Nikeplus tror t.o.m. jag att det är roligt att springa!

Så här söt blev min Nike+ Mini! Men det är en lat liten rackare, än har hon/jag inte varit ute på några löparrundor... ;)


København

Denna vinter har vi tyvärr ingen solsemester inplanerad, men som tur är behöver man inte åka så långt bort för att få koppla av och komma ifrån vardagen. Vi har därför bestämt att vi, tillsammans med några vänner, ska ta en weekend i Köpenhamn i februari. Det är alltid lika trevligt att besöka Köpenhamn och speciellt långt att köra är det inte heller!

Frågan är bara var vi ska bo? Har ni besökt något av hotellen nedan? Kom gärna med förslag och tips, ska man bara vara borta över en helg vill man ju bo bra! :)

Hotel Fox

Hotel Guldsmeden

Front Hotel

Radisson SAS Royal

Hotel Skt Petri



Moltex


Hittade till Moltex sida när jag letade efter kuddar igår. Många söta, blommiga kuddar med vårkänsla, och det vill man ju ha nu! :)

De säljer tyvärr inget från hemsidan, men man kan titta i katalogen och hoppas på att Mio, som är en av återförsäljarna, har det man siktat in sig på. I mitt fall kudden med fåglarna nedan. Fråga mig inte var jag ska ha den, men fin är den i alla fall! :)

Film från 10 till 22

Nu är jag hemma igen, efter att ha sett på fyra filmer på samma dag! En kanadensisk, en svensk, en dansk och så nu på slutet en belgisk. Trodde nog att det skulle bli lite segt, även för en filmräv som mig, att sitta så många timmar på bio men det var det inte. Tiden flög iväg och vi hade nog tur med filmvalet, alla var bra! :)

Kvar har vi Frost/Nixon och Milk, båda oscarsnominerade för bästa fillm, bästa regissör och bästa manliga huvudroll. Risken att vi får se en trist knepig film på festivalen är med andra ord minimal.

Bästa filmen idag var utan tvekan Momy's at the hairdresser's. Underbart bra! :) Bor ni i Göteborg kan ni fortfarande köpa biljetter till lördagsvisningen kl 22.
Update: Det kan ni inte alls, för det gällde lördagen som gått... nåja, den finns säkert att få tag i på något annat sätt, sevärd är den hur som helst!


Momy's at the hairdresser's (Maman est chez le coiffeur)

Kuddkrig

Hittade den söta kudden från La Redoute nedan och fortsatte att surfa runt bland kuddar, nedan ser ni ett urval av de jag hittade.

De rosa från Ilva hade varit söta på balkongen i sommar... men det är januari, regn och 4 grader ute, inte en chans att jag vistas där ute nu (tyvärr)!


Veckans bio – Mammut

Igår var det förhandsvisning på Lukas Moodyssons nya engelskspråkiga film Mammut - såklart jag skulle se den! :)

Handling:
I en lyxvåning i New York bor det unga paret Ellen och Leo och deras åttaåriga dotter Jackie. Leo är skapare av en framgångsrik spelsajt på nätet och har ramlat in i en värld av pengar och stora beslut. Ellen är kirurg och jobbar med att rädda liv.
Båda föräldrarna är uppslukade av sina arbeten, och dottern Jackie umgås mest med familjens filippinska barnflicka Gloria, något som får Ellen att börja tvivla på sina livsval. När Leo åker på en affärsresa till Thailand påbörjas ett förlopp som får dramatiska följder för alla inblandade.


Michelle Williams och Gael Garcia Bernal har huvudrollerna i denna starka film om relationer och barn som kommer i kläm. Samtidigt belyser filmen även globalisering och sexhandel. I vissa avsnitt påminner den lite om Babel och Lost in Translation, men de är ju båda bra filmer så det är inget som stör.

Gael Garcia Bernal har förresten även en roll i Babel, där han spelar Santiago.


Fridas betyg:

Del 3 - Spikmattan

Igår fick jag spikmattan jag beställde i torsdags (snabb och bra leverans!). När jag kommit hem från mitt spinningpass, duschat och ätit, var jag ju tvungen att testa den. Jag var väldigt nyfiken, men även lite småskraj...

Jag har nog inte så låg smärttröskel som jag trodde, spikmattan gjorde inte ont att ligga på (men självklart kändes det). Det blev en stickande känsla (no shit Sherlock!) av alla små piggar i ryggen, samtidigt var det väldigt avslappnande och behagligt (nåja, behagligt kanske var att överdriva, men helt ok!).

Det stod att man kunde känna sig trött efteråt. Jag vet inte om det var träningen, maten eller mattan, men nog blev jag trött alltid. Somnade direkt efter mattövningen (inte på den dock), och sov vidare hela kvällen och natten.

Ikväll ska den testas igen, men jag tror jag ska ta det i samband med att jag ska gå och lägga mig. Det blir inte mycket bloggat om man slocknar vid 21! ;) Först är jag uppe till 2-tiden var och varannan vardag, sedan slocknar jag tidigare än ett småbarn. Vad sägs om normala sovtider?! ;) (Jag går upp kl 7.00 på vardagar)

Hur många timmars sömn behöver ni? När går ni och lägger er och när går ni upp?

Del 2 - film film och lite mer film

Vad gäller film var jag som sagt och såg Benjamin Button i lördags. Det är roligt att läsa era kommentarer, en del verkar se fram emot att se den, medan andra inte är det minsta intresserade. Oavsett får ni gärna säga vad ni tyckte om ni ser den, det är alltid kul att höra olika åsikter! :)

Det har blivit många filmer på senaste tiden och fler blir det! Imorgon ska jag på förhandsvisning av Lukas Moodyssons nya film Mammut (en av fördelarna med att ha guldkort på SF). Har inte läst så mycket om den än och det kanske är lika bra det, det känns alltid roligare att bli positivt överraskad än motsatsen...

Som om inte det vore nog drar Göteborgs Filmfestival igång på fredag! Vi har redan bokat upp oss på 7 filmer, varav 4 (!) ska ses på söndag. Räknar man ihop alla filmer jag sett/ska se blir det 11 st biobesök inom loppet av 3 veckor! Någon som slår det? ;)

Hoppas det blir lite lugnare i februari, för så här många filmer brukar inte ens jag se ;) Hade det varit mitt jobb skulle jag inte beklagat mig. Det gör jag i och för sig inte nu heller men en film i veckan räcker gott… :)

Här är filmerna vi ska se på festivalen:

Mommy is at the Hairdresser's                       Håll om mig / Leka med elden

Karaokekungen                                                   Milk

Flame and Citron                                               Moscow, Belgium

Frost/Nixon

Vad jag gör när jag inte bloggar, del 1

Jag tog visst en oplanerad bloggpaus! Så kan det gå… Söndagens två inlägg fick jag snabbt ihop men annars har det varit lugnt sedan i fredags morse. Istället har tiden ägnats åt träning, bio och spikmatta, ungefär i den ordningen. :)

Träning
Jag har haft träningskort på Friskis & Svettis i över 7 år och tränade tidigare regelbundet ca 4 ggr/vecka. I höstas var jag mer än lovligt slapp och vande mig helt enkelt av med behovet av att träna. Så kunde det ju inte fortsätta, så nu har jag satt fart igen!

Både när man läser bloggar och är på gymet märks det att man inte är ensam om att lägga in en högre (tränings-)växel och de flesta pass blir snabbt fullbokade. Om några månader kommer det inte att vara samma tryck och till sommaren har de flesta glömt sina nyårslöften. Kvar är de som inte behöver nyårslöften för att träna, det är bara att hoppas att man kan sälla sig till den skaran igen ;)

Veckans bio – Benjamin Buttons otroliga liv

Det blev inte bara dörrletande igår. På kvällen åt vi middag med vänner på Caleo (alltid lika trevligt och god mat har de också). Därefter blev det bio och Benjamin Buttons otroliga liv, som jag sett fram emot att se.

För att ge en kort summering kan jag säga att den var klart sevärd. Mer än en gång man kom att tänka på Forrest Gump, så gillar ni den filmen ska ni se Benjamin Button. Nackdelen var att den senare inte kom upp i samma klass som Gump, filmen var helt enkelt inte lika engagerande och hade ganska klyschiga personskildringar och händelser.

Nja, jag kanske är kräsen för att jag ser så många filmer på bio, men är helt enkelt inte tillräckligt lättflörtad för att ge denna film den fyra jag skulle vilja ge den.

Fridas betyg:

Ibland har man annat för sig...

... ja, än att blogga då!

Helst skulle jag vilja publicera nya inlägg varje dag, men man har ju annat på sin agenda än att sitta framför datorn jämt (som tur är, jag sitter tillräckligt mycket framför den som det är). Igår var datorn avstängd hela dagen.

Istället var jag och sambon på dörrjakt! Vi saknar sovrumsdörr och eftersom vi bor i en sekelskiftslägenhet vill vi inte sätta in en ny dörr. Därför besökte vi igår Hammars, ett ställe som räddar dörrar, fönster och annat vid rivningar och har ett enormt sortiment. Mycket skräp, men även en del guldkorn. Vi hittade en passande dörr med karm för bara 1200 kr som vi nog ska slå till på (ej med på bild).

Så här ser det ut hos Hammars, jag skippar bilderna från deras begagnade toalettavdelning ;)

Det är bra att kunna ta till vara på gammalt byggmaterial. Man får massiva trädörrar för samma pris som en ny spånskivedörr, miljövänligt dessutom. Kan rekommendera en tur till Hammars (eller liknande ställen runt om i Sverige). Har man köpt ett gammalt hus kan jag tänka mig att det är en riktig guldgruva. :)


Party leftovers



Inte ska man låta nyårkvällens rester, tranbärsjuice och lime, förgås? Nej, nej!

Det blir filmkväll i soffan med tjejkompisarna ikväll. Sex and the City (vad kan passa bättre?) och Cosmopolitans, mumma :)

Vad har ni för planer? After work, eller kanske klassikern räkor och vin? ;)

Ett stycke spikmatta på väg!

Man kan bli inspirerad av bloggar och man kan bli inspirerad!

Nu har Solli och Miss Agda fått mig övertygad om att jag är i behov av en spikmatta. Igår klickade jag hem en, och eftersom jag själv är lika bra på att övertyga andra som bloggarna ovan fick jag med mig två arbetskamrater på detta. Köper man tre stycken spikmattor får man nämligen 10 % rabatt.

Det blev en grön, som står för lugn, harmoni och själslig balans. Det kan jag behöva! :)

Nu ser jag med spänning fram emot leveransen...

Väntar med att tacka er innan jag har testat den tjejer! ;)


Jag om några veckor? ;)

Veckans bio - Gomorra

Det kanske inte är så många som hunnit se filmen Gomorra än (den hade premiär i fredags), men desto fler har läst den omdiskuterade boken. Har man inte det så lär i alla fall den massmediala uppmärksamheten boken och författaren fått knappast ha undgått någon...

Filmens manus är ingen direkt kopia av boken. Bokens jag saknas, likaså maffiacheferna och de knarkare som befinner sig allra längst ner i systemets näringskedja. Istället får man möta gräsrötterna i deras vardag, de som vill in och ut, de som sköter bevakningen, säljer knarket, utför morden och där ingen vet vem som är väl eller fiende.


Jag ville gärna tro att den här filmen skulle vara bra, men den är utdragen och tyvärr ganska seg. De 137 minutrarna hade kunnat kortas betydligt, utan att förlora något innehållsmässigt. Inga maffiaklichéer, men inte heller någon vidare handling. Kan tänka mig att boken är betydligt bättre och att man ska se filmen som ett komplement efter att man har läst den.


Fridas betyg:



Och så en fundering så här efteråt:


Hur kommer det sig att biosalongen var full med pensionärer och halvhippies? (min kompis satt bl.a. bredvid en man i 40-åldern med långt grått hår och slitna kläder. Inget fel med det om han inte samtidigt hade spridit en otvättad gubblukt som gjorde det svårt att andas bitvis, usch!). :(


Visste inte heller att 70-plus folk var så intresserade av maffian. Det måste vara den som lockade för bio går de inte ofta på, tro mig, jag talar av erfarenhet. Inte sedan About Schmidt, där Jack Nicholson själv spelade pensionär, har jag sett så många samlade (den gången hamnade jag bredvid en tant som stank gammal parfym! Det är m.a.o. inte alltid ett biobesök är att föredra framför egna soffan!)


Nåja, det kanske var en onödig utsvävning som inte hör hit... men har någon ett svar på pensionärsfrågan får ni gärna lämna en kommentar, jag är nyfiken :)


Leilas nya tidning

Det är många med mig som njuter av Leilas smarriga recept i boken "A piece of cake". Nu tar Leila steget in i tidningsvärlden och startar sitt eget lifestylemagasin - Leilas Country Living.

Magasinets inriktning är vintage, inredning, recept och trädgård.

– Det här är en dröm jag har haft länge, och det är fantastiskt att kunna förverkliga den. Jag har längtat efter att få använda hela mitt intresseområde. Jag brinner för inredning, miljöer och helheter, och har ju – bortsett från kock-yrket – en bakgrund som stylist. I min tidning kommer läsarna att få mina allra bästa tips inom mina favoritområden, säger Leila Lindholm.

Låter detta som en tidning ni vill läsa? Själv ska jag absolut ge den en chans, för alla fyra områdena intresserar mig. Nja, kanske inte trädgård då, men en liten balkongodling till våren ska jag nog klara av! :) Första numret kommer ut i mars.

Tips på vardagslyx

Sedan jag fick mina Dermalogicaprodukter i november har jag varit skötsam och noggrant rengjort ansiktet. Men även om man sköljer ordentligt kan sminkrester ofta fastna på handduken, och den ser lätt lite solkig ut. En lösning på "problemet" kan vara att ha en speciell handduk för ansiktet, men en ännu bättre och lyxigare lösning är att ha en handdukskorg i badrummet, som min här nedan.

När jag var på Ikea i höstas upptäckte jag att de säljer handdukar för 2 kr styck! Visst, kanske ingen höjdare kvalitetsmässigt, men fullt dugliga att ha som sminkhanddukar. Jag köpte 10 stycken, vek ihop dem snyggt och stoppade ner dem i en korg.

Vips:

- en snygg inredningsdetalj i badrummet
- en ny fräsch handduk att torka ansiktet med varje kväll
- handdukar för gäster, i sann hotellanda

En dos vardagslyx för en billig peng, helt enkelt! :)

Inte så tuff...

Tyvärr har min söndag inte varit den bästa av dagar. Gårdagens middag hos vänner var supertrevlig, med följd att jag fick i mig både vin och drinkar. Sent blev det också, så ni kan gissa hur jag kände mig i morse, just det - bakis!

Har varit ute och gått, druckit vatten och tagit det lugnt men jag mår fortfarande inte bra. Det måste ha med min annalkande 30-årsdag att göra, jag tål helt enkelt inte att dricka så mycket längre.  Nåja, ska inte gnälla här på bloggen (och jag har faktiskt mig själv att skylla), men hädanefter blir det läskeblask för Frida! ;)


Tusen tack!


Jag har fått en bloggutmärkelse av gulliga Linda med bloggen "Huset på kullen". Jag blev jätteglad Linda, tusen tack! :)

Har svårt att välja vilka jag själv ska skicka vidare den till, för jag har upptäckt så många bra bloggar på det senaste. Därför får ni gulliga läsare helt enkelt utmärkelsen allihopa :)

Era bloggar inspirerar mig och ni skriver så snälla och rara kommentarer här på min sida, det uppskattas ska ni veta!

Många kramar till er alla!

Annorlunda leksaker


"Road kills" som mjukisdjur, något att ge till barnen (not!).

Med tanke på att bloggen heter "Fridas favoriter" kanske jag inte borde visa detta, för det är inte direkt en favorit. Samtidigt är det fascinerande vad folk kan hitta på! Och roligt på ett lite småsjukt sätt tyckte jag ändå att det var, vad tycker ni?

Lockar reklamen nedan till köp?, kolla in hemsidan här.

 

Veckans bio – Changeling



Eftersom jag riktigt sett fram emot att se Changeling hade jag svårt att hålla mig och sprang därför iväg redan idag och såg den på premiären. Jag kan säga att jag inte blev besviken!

Clint Eastwoods underbara regi, en både spännande och gripande story (dessutom sann!) tillsammans med en härlig miljöskildring i 20-talets Los Angeles gör att de fyra starka popcornen får sällskap av ett litet femte :) Japp, den där gamle Clintan (79 i år) kan allt sin sak! Se även hans filmer Mystic River och Million Dollar Baby om ni inte redan gjort det...

Seså, marsch iväg med er till närmsta bio nu, vad väntar ni på!? ;)

Fridas betyg:



Gott & blandat

Precis som jag skrev i inlägget nedan har jag ägnat kvällen åt att läsa bloggar om inredning, mode och en del annat skoj. En påse Gott & Blandat helt enkelt! :)

Imorgon är det redan helg igen, och det är det väl ingen som är ledsen över!? Vad har ni för planer?

Själv ska jag gå och se Changeling med en kompis efter jobbet. Det får bli en skön och lugn fredagskväll för min del. På lördag är jag och sambon bjudna på middag hos några vänner, och resten av helgen ska jag ägna åt att ta långa sköna promenader. Och läsa era bloggar förstås :)

Nu ska jag stänga av för idag och gå och lägga mig i tid för en gång skull (nåja). Ha en riktigt skön helg allihopa! :)

Over and out...

Positiv bloggstress!

Det blev inte så mycket bloggande för min del igår, och det beror inte på att jag inte satt vid datorn, nej jag hade så fullt upp med att läsa era bloggar att jag inte fick tid för min... ;)


Det första jag gör när jag startar datorn varje kväll är att logga in på Bloglovin, där det alltid finns minst 100 nya inlägg! Lite småstressande ibland... Även om jag inte behöver läsa allt vill jag ju inte riskera att missa något kul heller!


Jag kikar alltid in hos er som tar er tid att kommentera här, på så sätt har jag hittat många roliga, intressanta och kreativa bloggar. Listan blir bara längre och längre (ni är grymma tjejer!) Men hur ska jag få tid att läsa alla bloggar? Ni får helt enkelt ta och lugna ner er, max ett inlägg om dagen, så Frida hinner med - ok? ;)


Hur gör ni själva, följer ni många bloggar eller koncentrerar ni er mest på er egen? :)


Vårt sovrum


Tänkte det var tid att visa några fler bilder från vår lägenhet! Efter fem månader har vi ju hunnit bo in oss ganska bra, men det är fortfarande tusen saker att fixa. Efter att jag (eller snarare mamma) har sytt gardiner till sovrummet börjar det i alla fall likna något...

Innan jul beställde jag överkastet från La Redoute, som jag spanat in ett tag. Nu är det bara andra kuddar som ska till, de gamla passar inte längre så bra (finns matchande med överkastet). Även bilderna i ramarna ska bytas ut för jag har lite svårt för ikea-konst på väggarna. Inte för att det är fult, men det är ju så enkelt att vara originell gällande konst, och möbler från ikea räcker gott! :)




Klicka på bilderna för att göra dem större

Lampa från Cervera
Plåtburkar från House Doctor
Orkidé från Plantagen (konstgjord måste erkännas, men den blommar ju å andra sidan jämt!) ;)
Byrå och tavlor från IKEA, rokokostol från antikaffär i Småland
Kruka i blåvitt mönster från Indiska
Superbra väckarklocka från aXbo (lär mer om den här)
Kristallkrona - antik, oljemålning inköpt på konstvandringen i Bohuslän -07 (ska hänga längre ner men vi hängde upp den på en spik som redan fanns när vi flyttade in, och där har den fått sitta...) ;)
Säng och mattor IKEA, överkast La Redoute


Och nej, så här städat och bäddad är det inte alltid hos oss... ;)

Januaris filmer!

Ok, det kanske inte är alla som springer på bio så ofta som jag, men en film kanske ni kommer iväg på, så här i januarimörkret?

Den bästa tiden för en biofilm är en vardagskväll efter jobbet. Möt upp en kompis för en snabb fika, sen är det bara att sjunka ner i biofåtöljen ett par timmar. Går man på den tidiga bion är man hemma före kl 21!

Jag kan tipsa om dessa tre filmer, som jag själv ser fram emot att se... Alla har fått höga betyg på IMDB!

Changeling (premiär 9/1), Benjamin Buttons otroliga liv, (premiär 16/1) Revolutionary Road (premiär 30/1)

Små godisbitar

När Haléns katalog kom i julhelgen fastnade jag direkt för dessa små godingar, och nu finns de även på nätet!

Kan ju inte bli mycket sötare än så här - I like! :) Inget att halka omkring i, dagar som dessa, men i april... De kostar endast 249 kr, med koden 1100 får du dessutom 100 kronor rabatt om du handlar för över 300 kronor. Jag klickade precis hem båda två... ;)

I'm famous!



... eller kanske inte! Men på PhotoFunia, som Carolina tipsade om på sin blogg, kan du lätt fördriva en stund. En egen sedel?, omslag på Vogue? - det är lätt fixat med några snabba klick! :)

Hale Bopp

En gammal klassiker som passar bättre på ett stort dansgolv än hemma hos mig en söndagskväll, men strunt samma, detta är vad jag lyssnar på just nu:

Der dritte raum - Hale Bopp

Mätt och belåten!

Är precis hemkommen från en sen nyårs-/söndagsmiddag hemma hos mina föräldrar. Trerätters med oxfilé och goda viner - mumma! :)

Skönt att få slippa tänka på vad man ska fixa till middag, bara komma bort (eller hem då) och förse sig...

Jag har fallit till föga!

Det måste erkännas, nu har även jag shoppat kläder på julrean. Inte helt nödvändigt, men samtidigt så billigt att det får klassas som fynd (och jag älskar att fynda!) :)

Gammelrosa tröja (74.50:-) och svart tröja med spets och band i midjan (99,50:-), båda till halva priset från Gina Tricot. Jag hade kunnat shoppa på mig en massa annat men var förnuftig och sansade mig...

Kläderna ligger förresten på vårt nya överkast som jag beställt från La Redoute. Det får bli ett eget sovrumsinlägg med bilder! :)

Filmfrossa

Som jag skrev i ett tidigare inlägg kllickade jag hem en hel del filmer från CDON innan jul. Jag har redan plöjt igenom dem, men så har det ju också varit (och är) julhelg, och med den mycket tid över för mysiga kvällar i soffan.

Idag när jag var ute på stan passade jag på att svänga förbi rean på Movieline. Inte för att man måste äga alla filmer (och det är långt ifrån alla jag kan tänka sig att se om) men när det är billigare än att hyra så gillar åtminstone jag att köpa upp mig på (tjejiga) klassiker. Denna gång blev det:

Ett rum med utsikt - Endast 59 kr, och det var säkert 15 år sen jag såg den sist...

Fingersmith - Har faktiskt inte hört talas om den innan, men att det är en BBC-produktion lovar gott (och priset - 29kr!)

Sist men inte minst slog jag till på den kompletta serien Anne på Grönkulla! När Mia skrev om den blev jag påmind om hur längesen det faktiskt var jag såg serien, och på den tiden tyckte jag den var superbra! Ingen rea där, men 349 kr är den absolut värd! Nu är alla kalla vinterkvällar räddade, ett tag framöver i alla fall... ;)

Har ni några serier ni gillar så mycket att ni köpt hela boxen?

Mina H&M-favoriter




Missa inte!


Ikväll kl. 19.00 börjar Lost in Austen på SVT2 (första avsnittet av fyra). Det blir starten på min tv-kväll i soffan, kan inte tänka mig annat än att serien är bra.

En tidsresa in i Jane Austens mest kända roman. Amanda, 21 älskar Austens "Stolthet och fördom" och tvingas plötsligt byta plats och tidsålder med romanens Elizabeth. Amanda sveps rätt in i familjen Bennet och får snart ett fruktansvärt sjå att hålla handlingen på rätt köl. Hon är ju den enda som vet vad som SKA hända, men hennes blotta närvaro och intrång trasslar till allt och riskerar att ödelägga en av världen bästa kärlekshistorier.

Update: Första avsnittet imponerade inte, storyn var rörig och det var många snabba klipp - synd!

Klassisk start på det nya året

Idag tar vi det riktigt lugnt här hemma och jag sitter fortfarande insvept i badrocken, fast klockan är över fyra!

Årets första dag har bjudit på sol och klarblå himmel - underbart! Tyvärr har jag varit lite för skakig för att orka gå ut på någon längre promenad, så vi får hoppas att solen skiner även imorgon! Skakigheten beror inte enbart på Champagnekonsumtionen igår, nej, lagom till årets första dag har jag gått och dragit på mig en monsterförkylning. :(

Något nyårslöfte blev det inte i år, men att äta lite nyttigare kan man ju alltid försöka göra, synd bara att det är så jäkla svårt att börja den 1 januari! Läste i tidningen att just denna dag äter svenska folket mest fett och socker på hela året, gissar att pizzabagarna har fullt upp nu. Skulle själv inte ha något emot att gynna dem... ;)

Är det någon mer än jag som har pizzacravings idag?


Update: Det var fler än vi som ville äta pizza idag, "40 minuter" sa de när vi ringde och så här mycket folk stod och väntade...

Nyårsafton i bilder...


RSS 2.0