I'm a winner!

Glömde ju att berätta en rolig (nåja!) sak som hände på bion igår...

Filmen gick i en salong som hade över 400 platser och det var fullsatt... Innan filmen började kom det in några SF-människor som skulle informera kort och sedan lotta ut en vinst. Det börjar med att de säger att vinnaren sitter på rad sju (jag sitter på rad sju - check!), jag kände på mig att jag skulle vinna och när de läste upp stolsnumret så var det ju just så, jag hade vinnit! Hurra, jippie osv skulle man kunnat ropa, men när vinsten är DETTA, så blev man ju mest full i skratt... När jag för en gång skull vinner, kan det inte vara något rejält?

Hade tänkt lämna kvar priset på bion men sambon tyckte detta var mycket roligt och tog med sig påsen hem. Popcornkonfetti istället för raketer imorgon, kan det vara något?! ;)

Veckans bio – Australia


Igårkväll var vi och såg på årets storfilm - Australia. På det stora hela en underhållande film men jag tycker C-G Karlssons recension i Metro var träffande:

"Med Australia slår Luhrmann nya svulstrekord. Filmen är en qua-druppelburgare med extra allt och ”Borta med vinden” lurar i var och varannan scen – från Jackmans och Kidmans gnabbande, till solnedgångarna och de bombastiska krigsscenerna.
"

Men att som Karlsson bara ge den en tvåa i betyg tycker jag var väl snålt, det är inget fel på en burgare med extra allt ibland, och Hugh Jackman i bar överkropp är värd ett popcorn bara det ;)

Fridas betyg:
https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/754400/images/2008/popcorn-4_17839203.jpg

Lång till shoppingen...

Förra året gjorde jag en massa fina fynd på julrean, bl.a. köpte jag mina röda skor från Zara. Nu är jag hemma hos mina svärföräldrar i Småland, långt ifrån alla affärer och julreor så jag får nöja mig med att surfa runt på nätbutikernas reor (något lugnare i och för sig).

Helt utan shopping ville jag dock inte vara, så jag tvingade med mig sambon på en liten utflykt till Vrigstad, där jag spanat in en liten gullig inredningsbutik. Jag blev inte besviken, de hade både antikviteter, inredningsprylar, smycken och ett stort utbud av Odd Molly kläder (är ingen Odd Molly-tjej, men kläderna är fina att titta på). Det var även i Vrigstad vi hittade våra stolar, så man kan allt göra fynd ute på landsbygden också! :) 

Imorgon bär det av hemåt och på måndag är det jobb igen, men just nu ska jag bara fortsätta njuta av julledigheten! (Ni kan klicka på kartan för att se vart Vrigstad ligger, det hade jag själv ingen aning om innan jag träffade sambon... ) ;)

Julrea på Ellos


Annandag jul och rean har börjat... Jag har lite svårt för att springa runt och trängas bland folk som sliter i reaplagg, som sedan hamnar i en hög på golvet (för att inte tala om kön till provrummen), men man kan ju även reashoppa på nätet!

Nu har jag ju köpstopp i december, men annars hade jag kunnat tänka mig att klicka hem dessa ruskigt billiga plagg, alla från Ellos...


Överst: klänning 149 kr
Tunika 99 kr
Benvärmare fr 39 kr
T-shirt 29 kr

Frida från 50-talet

Flera bloggare har gjort Modettes stiltest, och även jag hakar på! Att man skulle bli en 50-talsbrutta var kanske lite otippat, men det passar ju ändå rätt bra in på mig. Testa er själva här!

Julklappar

Jag sitter i myskläder och pappas tofflor framför datorn (som är långsam, saknar Photoshop etc...) och läser vad ni andra har haft för er. Jag får mest en massa felmeddelanden när jag försöker kommentera, antar att det är ytterligare en sak jag kan beskylla föräldrarnas dator för... Nåja, kan i alla fall visa några av julklapparna jag fick igår!

- KMS Schampo, balsam och inpackning
- Prenumeration på Elle Interiör
- Skeppshult plättjärn i hjärtform
- En liten söt digitalkamera
- Globalknivar (kockkniv, grönsakskniv och skalkniv)
- En dimmer till vår taklampa i vardasrummet.
- Samt några småprylar till hemmet som jag inte hittade några bilder på på nätet...


Visste ni förresten att en universaldimmer kostar tusen spänn!? För en liten plastbit... Pappa nämnde något om elektroniken bakom, men ändå! ;) Har inte kommit mig för att köpa en själv (det finns så mycket annat som jag hellre lägger 1000kr på) så det var en uppskattad julklapp. Även de andra julklapparna gjorde mig superglad! (jag har tydligen varit snäll i år också) ;)

Nu ska jag återgå till min stickning, äta några After Eight (innan lunch!) ocb bara julmysa...

Vad hittar ni på en dag som denna?
Allt är ju stängt, så är det sällskapsspel, böcker och stickning som gäller för er också? :)

Dags att fly stan...

... och åka hem till föräldrarna, operation "ompyssling" kan börja! (det är alltså jag som ska bli ompysslad) ;)

Jag har inget viktigt planerat utan ska ladda upp med mysiga filmer, tidningar, böcker och den jäkla stickningen (som bara måste bli klar nu!). Är det fint väder ska jag ut på promenader med familjens hund men därutöver blir det soffläge för mig :)

Imorgon ska jag äta risgrynsgröt till frukost och sedan frossa i de bästa köttbullar som finns (mammas såklart)- mums! Utöver det lär det bli ohälsosamt mycket choklad, pepparkakor och julmust :)

God jul, Merry Christmas, ho ho ho och allt sånt där! :)

Massor med julkramar till mina bloggläsare!

/Frida

Veckans bio – The Dutchess


Sista biobesöket innan jul - The Dutchess med Keira Knightley. Självklart såg jag på filmen med två tjejkompisar, för vi pratar vackra 1700-talsmiljöer, romantik, olyckliga äktenskap och otroooligt många vackra klänningar! Det var 2 timmar ögongodis - I like! :) (Inte så mycket för killar med andra ord!) :)

Ralph Fiennes spelade Keira Knightleys otroligt tråkige make, en roll han gjorde riktigt bra (hoppas att han fick anstränga sig, annars är det synd om karln!) ;) Ska man anmärka på något får det bli på intrigen, fanns det verkligen någon? "There were three people in her marriage" som det står på bilden ovan räcker inte riktigt till att göra en spännande film...

Nåja, 3,5 popcorn skulle den ha fått, men eftersom det snart är jul klämmer jag till med fyra!

Fridas betyg:
https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/754400/images/2008/popcorn-4_17839203.jpg


Söndagskväll i soffan

Nu sitter jag här med ett glas rödvin och läser bloggar, söndagskvällen hade kunnat vara jobbigare... ;)

Om några minuter ska jag förflytta mig till soffan för att se Inside Man, som börjar på 3:an nu kl 21.00. Har sett filmen på bio (såklart), men det var ett tag sen och den är klart värd att se om! Min favorit Clive Owen är med, bara det är värt en repris... ;)



Dagens utflykt till Alingsås

Idag gjorde jag och mamma en utflykt till Alingsås, en mysig liten stad några mil från Göteborg. Sambon stannade mer än gärna hemma, men ett besök i Alingsås med alla dess inredningsbutiker och caféer passar ärligt talat bättre att  besöka med en kompis (eller mamma i detta fallet!) :)

Vi besökte flera mysiga butiker, först Ateljé Skärvan


Sedan denna butik (som jag glömt namnet på)...


Och Balders Hage, där jag äntligen hittade en svampkorg som jag letat efter så länge. Ok, inte svampsäsong nu, men jag köpte en ändå :)


Vi avslutade dagen med en Tomtelatte (kaffe latte med kanelsyrup och kardemumma) på Espresso House. Jag passade på att köpa med mig syrup att ha i kaffet här hemma, både kanel och hasselnöt, mums! :)

Harajuku Lovers

Gwen Stefani har kommit ut med en ny parfym (eller snarare parfymer). De heter Harajuku Lovers (precis som märket) och är namngivna efter hennes dansare Harajuku Girls (Love, Angel, Music, Baby, och så G, Gwen själv).

Jag är såld! Flaskorna är helt bedårande söta och jag vill ha alla fem, fast jag inte har en aning om hur de luktar ;)

Julklappar till mig själv

Var ute på stan tidigare idag för att köpa de sista julklapparna. Jag var inte ensam, om man säger så...

På väg hem kikade jag in hos Grönbergs Interiör på Kungsgatan. Ååh, så mycket fint de har, man vill ha allt! :) Nackdelen med det är att det är svårt att skilja ut det finaste bland allt och jag kom ut tomhänt... Nåja, man ska ju inte shoppa till sig själv så här innan jul. (Klicka på bilderna för att göra dem större)


Lördagsgodis

Mmm... en stor skål med skummtomtar, min lördagskväll är räddad! ;)

Nyårsångest?

Man har inte ens hunnit handla färdigt sina julklappar innan det är dags för nästa stressfaktor, - vad ska man göra på nyår? (mindre än 2 veckor kvar nu)... 
                
Är det inte samma visa varje år? Alla vill vi gå på en stor och lyckad fest, iklädda en ny tjusig klänning och skåla i champagne vid tolvslaget, men vem ska ordna festen? Alla frågar varandra i hopp om att någon ska falla till föga och svänga ihop något, men ju närmare julen man kommer desto klarare står det att ingen är sugen på att ägna årets första dag åt att torka upp utspillda drinkar och dammsuga mattorna på jakt efter gamla chips...

Själv tycker jag att någon slags fest med middag hör nyår till (även om sällskapen de senaste åren har pendlat från 6 till 66 personer). I år är vi åtta stycken som ska samlas hemma hos en kompis och äta middag. Han står för varmrätten och de andra fixar för- och efterrätt med tillhörande viner. När vi är färdiga med middagen går vi hem till oss, där även några andra vänner möter upp (passar bra, för alla bor i Linné).  Det blir drinkar, champagne och mingel. Vi har även en balkong med utsikt, och fast den inte har kommit till så stor användning i höst passar den utmärkt att fira in det nya året på! :)

Eftersom jag har köpstopp på kläder denna månaden (och det skulle vara bra trist att inte kunna hålla sig ens en månad) tänkte jag vara duktig och återanvända någon av tidigare års nyårsklänningar (för ärligt talat, hur ofta använder man sina nyårsblåsor!?).

Bilder från Saks Fifth Avenue

För en gång skull är jag helt lugn inför nyår, klänningen hänger redan i garderoben och det enda vi behöver förbereda är att inhandla drinkingredienser och kyla champagnen, det är lätt fixat! :)

Känner ni
någon nyårsångest? Har ni allt fixat, eller bryr ni er helt enkelt inte om årets sista dag?

Austen - som teater och tvserie


Vad kvällarna går fort så här innan jul, när ska jag hinna köpa de sista julklapparna? Denna kvällen har ägnats åt teater, min mamma och jag har varit på Stadsteatern och sett Förnuft och Känsla. Jag är intresserad av det mesta som har med kultur att göra men det var ändå längesen jag var på teater. Förnuft och Känsla var lagom lättsam och underhållande med kända skådespelare som Eric Ericsson och Johan Gry. Har ni lite tid och pengar över så är ett besök på Stadsteatern att rekommendera (eller varför inte ge bort biljetter i julklapp)...

Mer brittisk romantik blir det i miniserien "Lost in Austen", som har premiär på SVT den 1 januari (4 avsnitt). Där spelar Jemima Rooper en uttråkad tjej som plötsligt kastas rätt in i Jane Austens roman "Stolthet och fördom". Den får man ju bara inte missa! Jag älskar miniserier, de lyckas t.o.m. jag följa... :)

Bästa handkrämen?

Det tråkiga med vintern är att händerna ofta blir riktigt torra och fnasiga. Jag har provat hur många handkrämer som helst, både budget och lyx, men nu har jag äntligen hittat en riktigt bra - Clinique Stop Signs Hand Repair. Den går direkt in i huden utan att kladda, har en mild doft och gör händerna alldeles lena.

En annan favorit, som jag bara har haft som prov är Clarins Hand & Nail treatment, den luktar lagom mycket och gör även den händerna bebislena. Handkrämerna kostar ca 170 kr, kanske inte de billigaste sorterna, men jag kan verkligen rekommendera båda. Och en liten tub med hand-lyx i väskan är inte helt fel… :)

Har ni några andra, och kanske billigare,
favoriter?

Is på Heden

Förra lördagen invigdes Hedens nya isbana här i stan. Den är tänkt att användas för bandymatcher, men även allmänheten kan ta sig dit för att åka skridskor.

Jag och en kompis bestämde oss redan i veckan för att ta oss dit idag och åka en sväng, har man skridskor är det ju kul att också få användning för dem! Pojkvännerna och några andra kompisar hängde också på. :)

Även om jag inte är någon isprinsessa så var det riktigt skoj! Julmusiken strömmade ur högtalarna och man kunde köpa glögg och varm choklad när man blev frusen och trött i benen. Ni ser här på bilden till höger hur mysigt det ser ut, i bakgrunden syns Lisebergstornet med julgransbelysning.

Har ni vägarna förbi Göteborg kan jag verkligen rekommendera att ni besöker isbanan, har man inte några egna skridskor kan man låna på plats.


Så här glad blir man av att åka skridskor! Jag har på mig en kappa från H&M, pälsmössa inköpt i Ryssland och halsduk som jag har stickat själv. (Sambon tycker jag ser ut som en liten champinjon, men det bjuder jag på, man fryser inte om öronen i alla fall!)

Vad har ni ägnat adventssöndagen åt? :)

Julbak

Jag har kommit in i en bakperiod, men ska man ha det någon gång är det väl innan jul... Igår hade jag en kompis hemma på mat, vin och film men innan det fick hon hjälpa mig att göra lussekatter. Erika tipsade om att ha mandelmassa som fyllning i halva degen och det testade vi - riktigt gott måste jag säga, tack för tipset Erika! :)

Min familj kommer på adventsfika imorgon och resten av lussekatterna tar jag med mig till jobbet på måndag, många pluspoäng till mig ;)

Love of a lifetime

I Vogues decembernummer har fantastiska Annie Leibovitz fotat toppmodellen Coco Rocha och balletdansören Roberto Bolle i en vacker tolkning av Romeo och Julia.





Kläderna kommer bl.a. från Nina Ricci, Dolce & Gabbana och Alexander McQueen. Vill ni se fler bilder, klicka här.

Drosselmeyer

Med adventsstjärnor i fönstren och pepparkakor i skafferiet hade man kunnat tro att vi är fullkittade inför julen, men det är vi minsann inte!

Jag har inte köpt hem några nötter än p.g.a. att vi saknar en nötknäppare. Har sneglat lite på den svensktillverkade Drosselmeyern och idag (nåja, igår) hade GP passande nog ett test för just nötknäppare. Gissa vilken som var den enda som fick högst betyg (5/5)? Just det, Drosselmeyern! Nu är det inget att tveka om, här ska  inhandlas en (tillsammans med en stor påse valnötter, mums!). Här kan ni se var den finns att köpa (om det är fler än jag som känner att de är i behov av en), pris 295 kr.

Lastfm

Okej, jag är inte alls i säng i tid, som jag lovade mig själv att vara denna veckan. Nåja, klockan är ju i alla fall inte 2 än...

Jag sitter och surfar runt på Youtube och lastfm, den senare sidan har jag precis upptäckt. Man söker på en artist och hittar både information om artisten, musik, bilder och kommande koserter. Ytterligare en bra sak är att de länkar till liknande artister, och på så sätt hittar man mycket ny bra musik.

Jag sökte på mina gamla hip-hop favoriter De La Soul och fick bl.a. fram A Tribe Called Quest, The Roots, Gang Starr och Jurassic 5, alla är grupper som jag lyssnat mycket på, så funkar gör det! :)

Man kan ha roligare för pengarna!

På väg hem från bion gick vi förbi La Fleuriste på hörnet Aschebergsgatan/Engelbrektsgatan (våra gamla hemkvarter). Kolla vilken tuff kreation de hade i fönstret, inte mycket till blommor utan äpplen, morötter, nötter och kottar :)


Men priset, dra på trissor... är det inte lågkonjuntur nu? ;) Klicka på bilden och få en chock!

Veckans bio – Body of lies

Är precis hemmkommen från denna veckans film, Ridley Scotts Body of Lies, med Leonardo Dicaprio och Russel Crowe (klicka på länken för att läsa om handlingen).

Hade inga direkta förväntningar på denna actionthriller, men den var riktigt spännande och bra. För att vara en som går så ofta på bio var det faktiskt längesen jag såg en renodlad action och spänningsfilm, så det var hög tid! En varning kan dock utfärdas för hemska tortyrscener, har svårt för sådana så jag blundade lite ibland...

Fridas betyg:
https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/754400/images/2008/popcorn-4_17839203.jpg

Tjejfilmskväll

Ytterligare en dag utan att jag handlat några kläder... (men än kan jag inte kalla mig själv duktig). Tror inte det kommer vara några problem att hålla mig fram till jul, för det är ju bara kläder jag inte får köpa, allt annat är det fritt fram för!

Detta drog jag nytta av igår och la en beställning hos CDON. Lagom till jul kommer ett gäng filmer hem till mig. Har sett alla tidigare, men det är hög tid att se om dem (och de kostade bara runt 50 kr styck, m.a.o. lika billigt som att hyra).

Vad passar bättre i julhelgen än en riktig filmkväll med lösgodis och julmust. Om det är några av mina irl-vänner som läser detta, vill ni komma hem till mig på tjejfilmskväll? :)

En istapp...

Ja, det är vad jag känner mig som nu.

Vår bostadsrättsförening har precis haft glöggträff på gården, och jag har stått ute och pratat med våra grannar i två timmar. Vi är nytillskotten i föreningen, så det var kul att lära känna alla lite bättre! :)

Vi pratade även köksrenovering med en granne under oss, och vi fick titta in hos honom. Kul att se hur en likadan lägenhet kan se ut med lite andra materialval. Han hade även tagit en bit av klädkammaren och gjort badrummet större, det var riktigt fint! (fast frågan är om jag vill offra min klädkammare?) ;)

Trots att det var korvgrillning och jag stod och värmde mig lite vid elden är jag genomfrusen. Jag som har beklagat mig över att vi bara har regn här i Göteborg, nu ikväll föll det faktiskt några riktigt stora flingor, och det är inte mer än en plusgrad ute. Är vintern på väg på riktigt den här gången?

Jeanna Bauck, Vinterlandskap med vedsamlerska, 1872

Köpstopp... (?)

Nu i december tänkte jag ha en köpfri månad! Det är inte så bra som det låter, den ska inte vara helt köpfri, men däremot ska jag inte köpa några kläder till mig själv. Jag har verkligen så det räcker och blir över och det är kul att se om man klarar att stå emot frestelsen...

Än så länge har det gått bra, och idag vågade jag mig t.o.m. in på H&M för att titta (inte köpa!). Provade dessa plagg, men jag intalade mig själv att det inte var något jag verkligen behövde (och det var det ju inte heller)...



Jag klarade mig den här gången, men jag gör nog säkrast i att undvika klädbutiker denna månaden... Tänk om jag hittar något jag inte kan leva utan? Bäst att inte chansa! ;)

Har ni haft köpstopp? Hur har det gått i så fall? Än så länge är jag ju bara inne på dag 9, så jag ska väl inte ropa hej än...

Pepparkaksrecept

Pepparkakorna vi gjorde i fredags blev verkligen goda, så jag tänkte att jag skulle lägga ut receptet. Har ni planer på att baka pepparkakor så skippa den färdiga degen som säljs i affärerna och gör egen, det var lätt som en plätt!



Jag tog lite mindre mjöl, och gillar man mandel är ett tips är att göra halva degen med mandelspån i.

Snälla mamma...

... har precis stickat denna tröjan åt mig!

Jag är ju själv inne på att sticka, men om jag ska vara ärlig så går det inte så snabbt. När sjutsingen ska man ha tid att sticka när man har en blogg att sköta? ;) Sambon kommer inte få sin halsduk förrän i påsk, men då kommer den vara gjort med en väldans massa kärlek (och gud nåde honom om han slarvar bort den!) ;)

Mamma har ingen blogg och kan därmed ägna stickningen lite större uppmärksamhet, det tackar jag för. Nu kan kylan få komma, det finns ingen risk att jag kommer frysa med denna på mig! :)


Sommar blir vinter

Vem har inte rattat in P1 på somrarna och lyssnat på de inledande tonerna av "Sommar sommar sommar"... Nu är det snart dags för "Vinter", som "Sommar" - fast på vintern. :)

Det blir 8 program mellan juldagen och nyårsdagen och inleder gör Jonas Gardell. Ett bra initiativ tycker jag, som älskar att lyssna på Sommar (som för övrigt firar 50-årsjubileum nästa år). I julhelgen har man mycket tid över för hemmapyssel och vad passar då bättre än att samtidigt lyssna på radion? Hoppas detta blir en tradition, det kan man aldrig få för många av runt jul :)

Tycker man inte att det räcker med de 8 programmen finns gamla Sommarprogram att ladda ner eller lyssna på här, perfekt att ha i iPoden!

Programmen kommer att sändas i P1 kl 13.00 – 14.30 med repris kl 22.05.

Vinter i P1

Jonas Gardell 25 dec
Jan-Öjvind Swahn 26 dec
Jenny och Susanna Kallur 27 dec
Lamine Dieng 28 dec
Mari Jungstedt 29 dec
Henning Mankell 30 dec
Lasse Åberg 31 dec
Kerstin Ekman 1 jan

Jag har fått min första utmärkelse!


Och som inte det vore nog har jag fått tre stycken på en gång! Petra, Miss Agda och Helena har gett mig varsin ros, tusen tack tjejer, jag blir så glad!!! :D Jag tycker om att blogga, men självklart känns det ännu roligare när det är någon som vill läsa, (och när "någon" är tjejer vars bloggar jag själv har som favoriter). Åter igen, tack tack tack! :)

Jag skickar självklart tillbaka utmärkelsen till er tre, och kompletterar med ytterligare fyra:

♥ Mia - En härlig tjej med en lika härlig blogg. Blev snabbt en favorit, intressanta och inspirerande inlägg kryddade med en drös med vackra bilder - I like!
Husmusen - Den bästa inredningsbloggen, både utseende- och innehållsmässigt! Kräver ett dagligt besök - minst! Att vi sedan är lika gamla, har samma snygga namn, bor i Göteborg och har sambos som heter Jonas är ett lustigt sammanträffande...
Mallaco - Ytterligare en Göteborgstjej, som inspirerar med sina pysseltips och proffsiga foton på det vackra hemmet.
Kattis - En relativt ny bekantskap, men tjejen har en blogg jag tänker fortsätta läsa! En skön mix av inredning, musik, shopping, tips, etc - helt i min smak!

Reglerna ser ni nedan, men eftersom jag vet att vissa av er redan fått utmärkelsen både en och två gånger bestämmer jag att det räcker med att ni tar åt er äran! ;)

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Min söndag, 2:a advent

Vad mysigt det var att få lyssna på julmusik idag och känna liiite av den julstämning som borde infinna sig när det är 2:a advent. Min kompis och de andra sjöng jättefint och tiden flög iväg...

När jag kom hem knöt jag upp de stora pepparkakshjärtanen i köksfönstret, ytterligare en boost för julkänslan. Får se om jag, pepparkaksjunkien, klarar mig från att gnaga på dekorationen nu bara... ;)



Annars har jag haft en skön och avkopplande söndag. Jag och sambon var ute på en promenad och passade på att äta en sen lunch/tidig middag på Pasta e contorni, en mysig italiensk restaurang i Linné, och precis som jag önskade i det tidigare inlägget har kvällen ägnats åt film i soffan. Vi såg på Taken med Liam Neeson, tror inte den har gått på bio men den var helt ok och lagom spännande.

Självklart kan man inte gå och lägga sig utan att titta till datorn lite först, men ikväll ska jag försöka komma i säng i tid. Den senaste veckan har jag lagt mig vid 2-tiden nästan varje kväll, det funkar inte i längden så denna veckan ska det  bli skärpning! Ser ni att jag har kommenterat på era bloggar efter 23.30 så skäll på mig! ;)

Cocktails!

Igår blev det inte mycket tid framför datorn! Först var vi ute på stan och kikade, sen var det bara att kila hem och göra sig i ordning inför kvällen. Vi var bjudna på cocktailfest hemma hos en vän, och självklart skulle man ha passande klädsel.

Tycker det är roligt att ha en anledning att piffa till sig lite extra så igårkväll fick jag användning för min nya svarta fransklänning från H&M, matchade med mina söta rosettskor från Zara och rött läppstift från Chanel (Lotus Rouge nr 124). Är ni på jakt efter ett snyggt rött läppstift kan jag verkligen rekommendera detta, perfekt mörkröd nyans.


Det blandades en hel del goda drinkar under kvällen kan jag meddela, jag borde nog vara mer bakis än jag känner mig... ;)

Nåja, idag blir det lugnare! Ska på julkonsert i eftermiddag, en kompis kör har konsert och självklart ska vi lyssna på henne och komma i lite julstämning (fortfarande ingen snö i Göteborg). Ikväll känner jag för att krypa upp i soffan och se på en bra film tillsammans med sambon, det är ju trots allt söndag! :)

Ibland nobbar man after worken för ett hederligt pepparkaksbak...


Okej, här har ni min kväll i bilder. Pepparkakor och åter pepparkakor... :) De blev riktigt smarriga och min mage är nu full med både kakor och deg, haha... Vi var så djupt koncentrerade med våra kavlar i början att vi råkade bränna första plåten (bra jobbat!), därav färgskillnaden på bild 4... Nåja, nu har vi så det räcker ändå! :)

Triss i damer

Passade på att lägga in ytterligare några skivor på iPoden, de nyaste från dessa coola donnor. Det låter mycket lovande så här långt (Christinas är i och för sig en samlingsskiva, så det är ingen överraskning)...

Photoshoppad eller inte, Beyonce är så himla snygg på sitt omslag, ojojoj... *fläktar mig med närmsta pappersbit* ;)


Rea-tips!

Måste bara passa på att tipsa om att La Redoute nu har stor rea med upp til 70% rabatt. Jag har ju tidigare spanat på deras påslakan och överkast, nu finns nästan allt till lägre priser, skynda att fynda! :)


Här ska det bakas!

När jag kom hem från gymet idag var jag superhungrig, men innan jag ställde mig och lagade mat gjorde jag en sats med pepparkaksdeg! Imorgon ska jag och en kompis baka (och få användning för våra fina formar), och degen måste förvaras i kylen i ett dygn. Alltså det viktigaste först, och sen middagen :)

Ska bli riktigt roligt att baka pepparkakor, det luktar så gått efteråt också... Tror jag ska göra några stora hjärtan att hänga upp i köksfönstret och garnera dem med kristyr. Resten tar jag med mig till jobbet, är så svag för pepparkakor så jag kommer äta upp dem själv annars! :)

En titt in i min kyl, här ligger degen och bara väntar...
Ett pepparkakshus gjorde vi förra året, kanske något att testa igen... (Bild från flickr)

Glasögonorm

En nackdel med att bli äldre är att synen försämras. Även om jag hade perfekt syn när jag var yngre har jag på senare tid märkt av en försämring (det kan väl inte ha något att göra med att jag sitter för mycket framför datorn!?) ;)

Jag har ett par glasögon som jag använder då och då, men ärligt talat, hur kul är det med glasögon i ett regnigt Göteborg? Man skulle ju behöva vindrutetorkare till dem! Nej, även om mina glasögon är snygga så funkar det inte att ha på sig dem jämt, och vid träning är de också ivägen...


Jag var hos optikern idag och fick min dom: närsyntheten har minskat men brytningsfelet ökat. Jag var beredd att skaffa linser denna gången, trots att jag provat tidigare och tyckt att även de tunnaste skavde, men tydligen måste man ha tjockare linser för att korrigera brytningsfel, hurra - mer skav!


Är det någon av er som har linser mot brytningsfel, och hur funkar det i så fall? Jag vill inte investera i ett par vindrutetorkare till mina brillor! ;-)


Min iPod och jag

Nu har jag ägnat en del av kvällen åt att lägga in ny musik på min iPod. Jag får aldrig riktigt tid att lyssna igenom nya album när jag sitter och håller på med annat framför datorn, men när man är ute och går är det en annan sak!

Med tanke på hur lätt det är att fastna i soffan med en god bok (och glömma av allt annat) är det perfekt att även lyssna på talböcker på iPoden. Har lyssnat/läst många böcker på det sättet, det funkar både när man är ensam ute och går eller springer på löpbandet på gymet (man glömmer t.o.m. av att det är jobbigt, himla bra!). :)

Denna gången blev det inga böcker utan jag la bl.a. in dessa skivor...


Lady Gagas "Poker Face" är en låt som fastnar som tuggummi, och man går omkring och nynnar på den hela dagen lång... Nu kanske jag "smittar" någon annan, men varsågod  ;)

Dubbelnörd

Inte nog med att jag är en bionörd, när jag gjorde Jane Austen-testet passade jag även på att göra det roliga boknördstestet, och tydligen är jag en nörd även där! (men det bjuder jag på) ;)



Läsa böcker och blogga går inte riktigt hand i hand, det märkte jag (och kanske även ni, om ni är flitiga läsare av min blogg) under den gångna veckan. I ett tidigare inlägg skrev jag att jag köpt den första boken i Twilight-serien. Den läste jag snabbt ut, och otålig som jag är köpte jag även de andra tre böckerna. Nu, en vecka senare, har jag plöjt igenom dem och kan äntligen fokusera mer på min lilla blogg :) Inga fler böcker förrän i julhelgen!

 

På tal om Jane Austen...

Jag har läst alla Jane Austens böcker och det är svårt att välja en favorit, även om Stolthet & Fördom ligger bra till (den brittiska serien från 1995 är en klassiker som finns i min dvd-samling).

Här kan man göra ett test för att se vilken av karaktärerna i hennes böcker man liknar mest. Själv blev jag Emma Woodhouse... Vem blev du? :)

I am Emma Woodhouse!

Take the Quiz here!


Veckans bio – Happy go lucky

Sådär, det var ju lätt fixat! Min kompis Kristin läste bloggen igår och ville se Happy Go Lucky med mig, så nu har vi precis varit och sett den :)

Hur var den då?... Nja, vi blev nog lite besvikna. Visst, det var en komedi med djup, men samtidigt kändes huvudpersonen lite småhysterisk och man engagerade sig inte riktigt i handlingen.

Tyckte jag kände igen huvudrollsinnehavaren, Sally Hawkins, och jodå, hon spelade Anne Elliot i Jane Austens Övertalning (I looove Jane Austen).

Nåja, jag ger Happy Go Lucky tre popcorn i betyg, för att vara snäll!

Fridas betyg:

Biotorka

Nu är det 1,5 vecka sedan jag var på bio sist (länge för att vara mig)!

När jag tittade på listan över de mest sedda filmerna visade det sig att jag redan sett 7 av 10… ;-) Nr 7 och 8 på listan är jag inte intresserad av att se, men Madagaskar är lite lockande, vet dock inte om det är en film man måste se bio bio…

1. Madagaskar
2. Bond
3. Twilight
4. Burn after reading
5. Mama Mia
6. Låt den rätte komma in

7. Saw V
8. High School Musical 3
9. Patrik 1,5
10. Vicky Christina Barcelona


Happy Go Lucky
, som hade premiär i fredags är jag däremot lite sugen på att se. Någon som har sett den, eller har någon annan film att rekommendera? :)

Nötknäckarlady

Margaret Thatcher, Storbritanniens premiärminister 1979-90, kallades i folkmun för järnladyn. Nu är det också möjligt att knäcka nötter med denna kvinna.

Nötknäckare kommer från CoolStuff och kostar 129:-

Jag är faktiskt på jakt efter en nötknäckare, men denna var mer rolig än snygg, så det får nog vara! ;)

RSS 2.0