Shoppingdagen

Måste ju blogga lite om vår mysiga shoppingdag!

Vi började med Barsidans klassiska köttbullar med rårörda lingon, det gäller att inte vara hungrig om man ska orka gå runt på stan :)

Alldeles intill barsidan ligger Zone, med många fina köks- och badrumstillbehör. Vi fastnade med en gång för alla de söta pepparkaksformarna de hade. I december blir det klassiskt pepparkaksbak och detta året ska jag sätta tänderna i en krokodil! :)

Efter Zone fortsatte vi till Main på Drottninggatan 26, en smyckesaffär med en massa fina smycken, bl.a. Pilgrim. Som jag bloggat om tidigare samlar jag på Pilgrims berlocker och här har de massor av dem. Jag köpte dessa två, på den vita står det "You" på andra sidan.

Vi blev snabbt kaffesugna och eftersom det var så fint väder fanns det inget bättre ställe att gå till än Da Matteo i Viktoriapassagen, underbart kaffe och möjlighet att sitta ute. De har både filtar och infravärme och eftersom det knappt blåser i den lilla passagen kan man sitta där hela vintern, hur mysigt som helst!


En cappuccino och en mezzo, visst ser det gott ut?! Observera att det äckliga askfatet inte tillhörde oss!

Vi gick som planerat också till Balders Hage. Där var det fullt med folk (nästan bara tjejer), men jag lyckades ändå hitta en fin glasskål i trängseln. HIttade även "min" kakburk som jag köpt på Papeterie (där den var billigare).

Med på bilden ovan (förutom en tråkig men nödvändig skokräm) är nya stora stickor och ett extra nystan till min sjal jag stickat. Stickorna köpte jag på Strikk och efter att ha tittat i deras skyltfönster vill jag bara sticka färdigt alla halsdukar jag sjalar jag har på gång nu, så att jag kan börja på en härlig tröja likt den här nedan, är den inte fin?!

Tiden bara rann iväg och jag cyklade hem precis innan det blev mörkt...

Nu ska jag ordna lite med mina inköp innan det är dags att gå till Bergakungen för att se nya Bondfilmen, som hade premiär igår natt. Bionörd som jag är köpte jag biljetter redan för några veckor sen, och det ska bli riktigt mysigt att få sätta sig i biomörkret ikväll. Lite fredagsgodis får det nog också bli, trots den sliskiga Keson tidigare (se nedan) :)

Hoppas ni också har en mysig fredagskväll!

Mellanmål

Är precis hemkommen från en superhärlig shoppingtur på stan. Trevligt sällskap, skinande sol och en hel del fynd har fått mig på riktigt bra humör! :)

Fastnade framför datorn så fort jag kom hem och hungrig som jag var passade jag på att testa en ny keso, som i alla fall inte jag har ätit förut, äpple, päron och vanilj. Någon som provat den?

Jag tycker keso ska smaka lite syrligt,  men den här var söt och smakade lite som päronglass. Vet inte riktigt om jag tyckte om den, men nu är den slut så det får väl ändå anses som ett rätt ok betyg. Ingen hit på smörgåsen eftersom den var så söt, men den passar säkert bra till frukt!

Balders Hage

Imorgon har vi halvdag på jobbet (pga helgdagen på lördag) och jag och en kompis har bestämt att vi ska gå ut och äta lunch på något trevligt ställe och sen gå runt och kika på stan.

Hade först inga planer på vart vi skulle gå, men efter att ha varit inne på Mallacos sida och läst om hennes julshopping på Balders Hage blev jag påmind om att det var längesen jag var där.

Balders Hage är en sån mysig affär, man hittar alltid något litet sött till hemmet och bra priser har de också. Har ni vägarna förbi Södra Hamngatan 25 här i Göteborg, så tycker jag ni ska ta er en titt... :)

Bilder från Balders Hage

Vi vann! :)

Nåja, "vi" och "vi"... men Frölunda vann med 3-1, och det var faktiskt riktigt kul att gå och titta på matchen. Jag kommer inte bli en hockeyslav, men kan gott tänka mig att gå och titta någon mer gång...

Nu: till stickningen! ;)


H, O, C, K,...

...E, Y - hockey!


Kvällsplanerna kan snabbt ändras. Efter att ha läst Amys inlägg om stickning blev jag så sugen på att ägna kvällen åt att sitta uppkrupen i soffan med en filt och en kopp te och äntligen få klart Jonas halsduk (han har hintat något om att det börjar bli kallt ute nu, jag förstår inte alls vad han menar?!) ;).

Men, så ringde han precis och frågade om vi skulle hänga med på hockey, hans jobb hade tydligen fått gratisbiljetter. Tänkte snabbt efter och insåg att jag aldrig varit på en hockeymatch i hela mitt liv! Så, sticka kan jag göra i helgen, dags att uppleva något nytt, ikväll blir det Frölunda mot Luleå, heja heja :)


I natt hade vi inbrott i vårt vindsförråd!

Det otäcka var att vi vaknade av ljud på vinden (eftersom vi bor högst upp) kl 2.30 och undrade vem sjutsingen det kunde vara som var uppe och rotade runt vid den tiden?! Halvvaken som jag var hade jag en svag misstanke om att det kunde vara tjuvar, och mycket riktigt, i morse var flera förråd uppbrutna, vårat var ett av dem...Så trist att man inte kan få ha sina saker ifred!

Min sambo ville springa upp i natt och kolla men som tur var lät han bli. Det är inte värt att bli nedslagen mitt i natten för att rädda några julgranskulor...

Nu tror jag inte att något blev stulet, det var ingen som ville ha våra resväskor eller julpynt, och så mycket annat fanns det inte där, men ändå...

Tävling

Sugen på ett av Gerberas snygga durkslag från Casual Living? Hos Designtjejen kan ni vara med och tävla fram till den 2 november, klicka här.

Kanariefågel

Enligt denna test, som florerar på bloggar just nu, är jag en nordisk kanariefågel. Tja, det var väl inte så illa? :)

Du har...

(x) Mascara över 100 kr
( ) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
(x) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 11

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
(x) Använder foundation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 4

Du har...
( ) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 2
Totalt: 17

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Closer

Ikväll visar 3:an filmen Closer, med Natalie Portman, Jude Law, Julia Robergs och Clive Owen. Har ni tröttnat på att blogga och känner för att vara uppe till klockan tolv tycker jag ni ska se den, det tänker jag göra! :)

Closer är en film som griper tag i en och dialogen är kvick. Natalie Portman och Clive Owen är grymma i sina roller, i alla fall som jag minns det från när jag såg den på bio (men jag är i och för sig lite svag för Clive Owen...) ;)

Bloggläsning får det bli i reklampauserna :)

Nytt hos H&M!

Surfade in på H&M nyss och upptäckte att de fått en ny design på sin hemsida - riktigt snyggt tycker jag! Sidan är mer lättnavigerad och den förra kändes lite "old school", bra jobbat H&M! :)

Tisdag = fisk

Skulle träffa upp en kompis för en fika idag efter jobbet, men eftersom vi var hungriga lyxade vi till det och gick ut och åt istället. Många gånger kostar maten på ett café lika mycket som på restaurang, och vad får man, en torr macka... (nej tack!)

Eftersom vi var i Haga passade vi på att gå till Sjöbaren, en liten mysig fiskrestaurang som känns lite som en kvarterskrog med stil. På sommaren har de öppet på sin mysiga innergård, men ikväll fick vi nöja oss med att sitta inne och äta. Åt en supergod fisksoppa med vitlöksbröd till, och jag som inte körde passade på att ta ett glas vin (älskar vardagslyx!) :)

Bild från GP

Fler fynd, men...

Idag  var jag och hämtade ut ett par stövlar jag beställt från Ellos. Åter igen var det dags att utnyttja ett erbjudande, denna gång 40% rabatt på valfri vara.

Jag slog till på dessa fordrade skinnstövlar för endast 539:- (ord pris 899:-, även det ett bra pris). Stövlarna är överraskande snygga och "rejäla", som jag ville ha dem. Kruxet då? Jo, de är för stora... blä! :( Provar man skor i en affär är det ju bara att byta till "rätt" storlek, nu får man skicka tillbaka det enorma paketet för dyrt porto och gå och vänta på en storlek mindre, som kanske visar sig vara för små, och då få skicka tillbaka även dem...

Nåja, det är väl bara att ta tag i det, och vara glad för att kylan inte har kommit än. Jag får hålla tillgodo med mina snygga stövlar från Wedins så länge!

Erbjudanden är till för att utnyttjas!

Lindex skickade för någon vecka sedan hem en kupong som gav 30% rabatt på valfri vara. Jag tittade förbi på rasten idag för att se om det fanns något av intresse och fastnade för denna lilla rosettväska, för endast 104 kr blev den min!

Väskan passar perfekt till sena utekvällar, då man inte vill dra med sig den stora (och tunga) väskan ut.

RUSTA inför julen

Många har (överraskade) upptäckt alla små heminredningsfynd man kan göra på Rusta, särskilt bland köksprylarna. Allt är dock inte fynd, spana in dessa gräsliga julprylar:

Älskling, ska vi välja en cerise eller turkos gran i år, eller varför inte en svart?! Åh, alla dessa val! ;)

En (stoor) uppblåsbar snöglob med frigolitsnö (som inte syns på bild), driven av en motor som låter som en gräsklippare... någon som är sugen?!

Små duniga granar, något jag aaaalltid önskat mig ;)

Kan du din Sex and the city?

Tester kan man inte få för många av, särkilt inte när de handlar om Sex and the city! Testa dig HÄR

Hur var det nu, vem dejtade du efter mig?

Chopstick face

Jag var förbi en sväng på Designtorget när jag var ute på stan igår. Det var ett bra tag sen jag var där sist men man brukar alltid kunna hitta någon rolig innovativ pryl, så även denna gång.

Vilken fiffig liten uppfinning det här med chopstick face är, var tvungen att köpa två stycken även om jag inte ens har några problem att äta med pinnar. Don't lose your face, use mine, t.o.m. slogan var rolig!

Nu kan kylan komma

I fredags öppnade ett nytt Åhléns här på Kungsgatan i Göteborg. Renoveringen av lokalerna har varit omfattande och det var därför roligt att spana in resultatet när jag var ute på stan igår. Det känns alltid roligare att shoppa i fräscha nya lokaler, allt känns så nytt, inte bara varorna/kläderna.

Kom inte hem tomhänt därifrån, dessa söta vantar i gammelrosa fick följa med hem. Använder mest skinnhandskar när det är kallt, men kunde inte motstå dessa söta tumvantar i ull och angora för 99kr, de ska användas flitigt i vinter! :)

Söndagspyssel


Vilken "klassisk" söndag! Gråmulet med duggregn ute och jag sitter framför datorn i morgonrocken, rufsig i håret och lite småseg efter fem timmars utekväll igår med både öl och drinkar (fast trevligt hade vi!).

Har klarat av min helglista bra hittills (se nedan)... Kvar är garderobsrenset och matshoppingen, passande aktiviteter på en regnig söndag. Ska ta tag i mig själv (och sambon) nu så vi kommer iväg!

Å en sak till...

... Nu måste jag lägga till biscottibakning på helglistan nedan. Titta vilka fina kakburkar jag köpte på Papeterie idag, något måste jag ju ha att fylla dem med! :)


Burkarna kostade bara 49:- st, en söt låda med ett doftljus fick följa med också, 45:- på rea.

TGI Friday!

Äntligen helg! :) Vardagarna har en förmåga att rusa iväg, men jag har ändå sett fram emot några ledigt denna veckan. Som grädde på moset får vi ju en extra timme på söndag, då klockorna ska ställas om.


Helgplaner så här långt:


- "Klassikern" räkor och vin med sambon ikväll (muuums, mums, mums!)

- Lördagspromenad på stan med fika på ex Bar Italia och en titt hos Howard Brookes

- Åka och storhandla mat, för jag har tröttnat på att springa till dyra affärer med magert utbud. Nu ska det bli ordning och reda, projekt uppbunkring har börjat! ;)

- Möta upp vänner på stan för en drink eller två på lördag kväll, Bitter är ett av förslagen...

- Rensa garderoben!


Garderobsrens kanske jag borde skriva överst, för jag måste verkligen ta tag i det nu. Det hänger fortfarande sommarklänningar på galgarna, vinterkläderna är nersläpade från vinden men ligger i en salig röra och jag har en låda proppfull med kläder som måste strykas. (Note to self: köp strykfria kläder!)


Vad har ni för några helgplaner, såhär i höstrusket? :)


Bagaren & Kocken

Apropå Bagaren & Kocken i inlägget nedan... Det är många som bloggar om Bagaren & Kocken, och med all rätt, de har verkligen mycket fint.

Jag var där med min mamma när jag fyllde år och skulle se om det fanns något jag kunde få i födelsedagspresent (överraskningsmoment = noll, jag vet!). Lustigt nog kom jag hem tomhänt, sånär som på en flugsmälla! En väldigt söt sådan i och för sig... ;)

Kände att jag redan hade det mesta då (och det jag inte hade tyckte mamma var för dyrt) men hur kunde jag missa detta?! ;)

House Doctor

Jag älskar mina burkar från Danska House Doctor. På deras hemsida hittar man mycket fint till hemmet, bara att surfa in och bli inspirerad... I Göteborg kan man köpa deras saker på bl.a. Grandma's, Phillies Design och Bagaren & Kocken.

Mental träning

Idag har jag varit på föreläsning/kurs i hur man hanterar obekväma situationer och människor, lite småflummigt men intressant, och man brukar får alltid med sig något nyttigt...

Vi blev tipsade om starkare.nu, en portal med gratis mental träning online, skapad av Michael Södermalm, en av landets främsta och mest uppskattade föreläsare, coach och inspiratör.

"Mental träning är en träning för alla människor som vill stärkas och utvecklas i en positiv riktning. Målet med träningen är primärt att må och fungera bättre som människa och därav prestera bättre resultat. Du är vad du tänker! Varje tanke du tänker tenderar att bli verklighet!"

Ja, så känner ni så här en torsdagskväll för att bli en bättre människa, surfa in på starkare.nu och träna lite! ;)

Howard Brookes...

...är en engelsk konstnär, bosatt i Sverige sedan 60-talet. Han är känd för sina motiv från Marstrand och målar fotolik, skarp, realism i olja. När jag och sambon var ute på promenad nyss gick vi förbi hans galleri i Linné. Oj, så mycket fint...

Inramade tapeter i all ära, men själv föredrar jag "riktig" konst. ;) Ett bra tips är att besöka konstmuséer när man är i huvudstäder, de har oftast ett stort utbud med (mer eller mindre) kända målningar. De man fastnar lite extra för köper man sedan i muséets shop (som man alltid automatiskt verkar hamna i på slutet). Om man inte vill ha hela huset fullt med tavlor kan man köpa motiven på vykort och byta ut med jämna mellanrum.

Ska ta en tur till Howard Brookes galleri till helgen och titta lite mer, ville inte stå och trycka näsan mot rutan hur länge som helst ;)


Dags att filmshoppa!

...För idag släpps Sex and the City-filmen på dvd! :)

Som jag tidigare bloggat om spanade jag och mamma in inspelningen av filmen när vi var i NY förra året, ååh vad jag längtar tillbaka när jag tänker på det. I brist på liknande upplevelser denna höst får jag gotta mig med filmen i stället. Såg att den även fanns på Blu-ray, och det klart att man ska ha så bra bild som möjligt, så man kan njuta av alla fina kläder och New York-scener... *drömmer mig bort*


Veckans bio – Vicky Christina Barcelona


Så har jag varit på bio igen!

Kvällens film var Vicky Christina Barcelona, Woody Allens senaste (som han som tur var inte agerade i själv!). Filmen var mysig, både rolig och underhållande, på ett lite annorlunda sätt. Miljöbilderna från Barcelona och de snygga skådespelarna var såklart också angenämt att vila blicken på.

Javier Bardem, som hade en av huvudrollerna kände jag igen men kunde först inte placera, tills min kompis påminde om att det var han som spelade "psycho killer" i No Country for old men! Snacka om kontraster....

Fridas betyg:

Pilgrim charms

Pilgrim har många fina smycken och jag gillar särskilt deras berlocker, de släpper nya flera gånger om året. Jag köpte mina första när jag mellanlandade på Köpenhamns flygplats för ett år sedan, och ytterligare några när jag var där i maj, ni ser min samling på bilden till höger (jag undrar förresten varför man lätt unnar sig en massa extra bara för att man har semester?) :).

Sedan dess har Pilgrim släppt fler söta berlocker och jag funderar på att komplettera min samling med några av dessa:

De har även fått in (ca 5 ggr) större berlocker, "Pilgrim Mega Charms":

Egna kollage med bilder från Pilgrim.dk

Den lilla resväskan och det stora trädet är mina favoriter! Har ni några?

Lunchtips

Jag måste tipsa om ett bra lunchställe i Göteborg, nämligen Soup´n Bagel på Södra vägen.

Varje dag serverar de två olika sorters soppor som alltid är ljuvligt goda och lagom mättande. Vad passar dessutom bättre att äta till lunch än just soppa så här på höstkanten?!

Det verkar blir fler och fler som uppmärksammat denna lilla pärla på Södra vägen för det är trångt vid lunchtid numera, men den som väntar på något gott... Idag åt vi t ex Fransk bondsoppa med en halv rostad bagel med creme cheese och sallad för 52:-, prisvärt! Efteråt tog vi en sväng förbi Mahogny på Skånegaten för en avslutande macchiato efter maten. Man får lyxa till det på regntunga måndagar! :)


Smaskig soppa och grååå utsikt från Mahogny

Fridaklänning


Kitschigt?!

Surfade in på kitsch.se idag och hittade bl.a. dessa söta saker, alla skulle kunna få flytta in hos mig.


Kylskåpsmagneterna kostar 115:-, köpte några liknande i New York förra året men dessa skulle också få plats hos oss!

Avkoppling

Nu är vi hemma i Göteborg igen, efter att ha tillbringat helgen i ett stuga i Dalsland. Inget kan vara så avkopplande som att komma bort från stan ibland och bara varva ner... Inget internet, inga affärer, bara naturen. :)

Här är några mobilbilder från igår, mina föräldrars hund är med på ett hörn (en Briard). Tur med vädret hade vi också...
DalstorpetMan blir lika glad varje gång man hittar kantareller :)

Arka

När folk kommer hem till oss brukar de både pusta och stöna. Anledningen är att vi bor högst upp i ett sekelskiftshus, som saknar hiss...

Jag har funderat på att ställa en stol i hallen, som dekoration, att använda när man knyter skorna eller bara för att pusta ut på, om man har dålig kondis (men man vänjer sig snabbt vid att springa i trappor och det är perfekt vardagsmotion!) :)

Hur som helst har jag spanat in den perfekta stolen, nämligen pinnstolen Arka i svart. Stolen säljs bl.a. på Svenssons i Lammhult, som ligger i Lammhult (såklart) och på Järntorget här i Göteborg. Jag ska ta en sväng dit på nästa söndagspromenad och spana lite. Våra trötta gäster kommer tacka mig! :-)

1955 formgav Yngve Ekström den låga pinnstolen Arka, som räknas som en svensk möbelklassiker. Även den berömda Laminofåtöljen från 1956 är Yngve Ekströms verk, den  har sålts i över 150 000 ex och är en av Sveriges mest sålda fåtöljer. Dessutom utsåg Sköna Hems läsare den till "Århundradets möbel" 1999.

Bilderna kommer från Wikipedia, Länna Möbler och Swedese

H&M-rea!

...och såklart kunde jag inte låta bli att fynda lite på rasten idag. Fick tag på en mysig tröja från HM-Trend och en höstig klänning, som jag ska ha med en kofta, svarta skinnstövlar och tjocka strumpbyxor. Klänningen var det ingen rea på, men sömmen hade gått upp lite så tjejen i kassan drog av 50:-.

Som grädde på moset har H&M 10% rabatt på hela sortimentet för clubmedlemmar denna vecka så kalaset slutade på 447:- istället för 748:-, ojoj vad jag har sparat pengar ;)


Brangelina

I senaste numret av W har tidningen ett bildreportage med Angelina Jolie. Det är inte vilka bilder som helst, Brad Pitt står bakom kameran (!). Inte för att jag är någon skvallertidningsentusiast men Angelina är onekligen en av de vackraste kvinnor som finns och barnen hur söta som helst! :)

Här kan ni se fler av de privata familjebilderna, som ju är hundra gånger roligare att titta på än alla de hemska paparazzibilder som florerar...


Nespresso

Jag är inte en sån som sitter och bäljar i mig 10 koppar kaffe varje dag på jobbet. Det är inte så att jag inte gillar kaffe, jag föredrar bara kvalitet framför kvantitet (och jobbets kaffe smakar blask!) Har man en riktig espressomaskin hemma behövs nymalet kaffe, som tyvärr snabbt tappar smak. Detta passar inte mig, som bara dricker kaffa några gånger i veckan.

Något som passar är däremot Nespressomaskinen, ååh vad jag gillar den! :) Man beställer små kapslar med kaffe på deras hemsida och de håller betydligt längre än "vanligt" kaffe. Varje smak har sin färg, de är fina att ha framme och det är extra roligt att kunna låta gästerna välja sin egen favorit. En enkel espresso eller en capuccino med baristamjölk, mmm, lätt som en plätt och inget kladd!

Nu har Nespresso kommit med en ny smak, Jinogalpa. Reklamen är jättefin och det faller ju jag för, här ska in och beställas! Och förresten hade det varit snyggt med några fler blå kapslar i min burk... (Annars är min favorit den svarta Ristretton, starkast av dem alla) :)

Mmm, ibland kan man bli så himla sugen på sushi...



Varje onsdag går jag och en kompis och äter sushi på vårt favoritställe Nakayoshi, på Kristinelundsgatan här i Göteborg. Vi har blivit stammisar och de vet alltid vad vi vill ha när vi kommer, en åttabitars med avokado istället för tonfisk.

Från utsidan ser stället ser inte mycket ut för världen men insidan är desto mysigare. Sushin och misosoppan de serverar är himmelsk och personalen alltid lika trevlig! Rekommenderas varmt för alla sushiälskande Göteborgare (och alla er andra, när ni har vägarna förbi!)


Har du en liten stund över?

... då kan du gå in på Yearbookyourself.com och kolla hur du skulle sett ut på ett skolfoto från 60-talet, eller varför inte 1984?

Sambon skrattade gott åt det när han såg mig, men skrattar bäst som skrattar sist, jag ska nog ta och ladda upp en bild på honom också... ;)

Och nej, ni får inte se en bild på mig med 50-talsbrillor, men ser ni vilka dessa är?


Svar: Gwen Stefani, Michael Douglas och Angelina Jolie (ganska enkelt väl?)

Blomsterkväll

Idag efter jobbet kom en utbildad florist till oss och höll en kurs i blomsterarrangemang. Självklart var jag med på detta och det var jättekul! Blir inte så mycket bloggande idag pga allt blomsterfix, men hoppas ni har överseende. Det blev inga bra bilder, men här är i alla fall mina "alster" :)

Time for tea

Ikväll blir det en stooor kopp te i soffan med den där filten jag skrev om nedan.

Mina tefavoriter är för tillfället Kustfägring och Livslust, båda gröna teer som är blommiga och fruktiga. Tidigare trodde jag att gröna teer bara fanns med naturell tråkig smak, men det finns ju hur många smaksatta goda sorter som helst.

mina teburkar, några av demLika mycket som jag gillar te gillar jag teburkar, man kan aldrig få för många och de är roliga att samla på. Här är några i min samling...

I England har de till och med (eller, såklart, snarare) en egen tetidning; TeaTime Magazine, man undrar hur mycket man kan skriva om te egentligen? Uppenbarligen hur mycket som helst...

Bild från teatimemagazine.com

Idag är det ingen rolig dag

Har inget emot måndagar i vanliga fall men idag undrar man ju om solen gått upp över huvud taget? Det är grått, kallt, mörkt och regnigt. Som om inte det var nog har jag en dunkande huvudvärk, som inte vill ge med sig.

Ge mig en filt och en mjuk kudde, så kan jag titta fram imorgon, eller när nu solen behagar komma fram igen!




Sticka!

Idag var det dags för stickjunta igen. Det var jättetrevligt, med mycket snack, fika och även lite stickning ;) Allt på bilderna är hembakt, nästan lite farmorsvarning på det, haha... Tur att vi var på after work i fredags, annars hade man kunnat tro att vi blivit tanter på äldre dar ;)


Sean Connery + Louis Vuitton = sant

I LV:s senaste "Core Values"-kampanj har turen nu kommit till Sean Connery. Fotografen är som tidigare Annie Leibovitz och bilden är tagen vid Sean Connerys hem på Bahamas. Tidigare modeller för kampanjen har bl.a. varit Mikhail Gorbachev, Francis Ford Coppola och Keith Richards, men ingen slår den gamle Bond-favoriten (på 78 år!), enligt mig.

Sean Connery med vattentät Keepallväska

Jag är en ganska god människa ;)

... I alla fall enligt testportalen.se, och det måste ju vara tillförlitligt!? ;)

Du är 11% ond!

Du är en aningen ond, fast i smyg!

Testa dig själv här!

Street Style/HM/fuskpäls

Stockholm Steet Style kan man skicka in outfit-bilder på sig själv och vara med och tävla om en modeplåtning. Det har Josephine gjort och jag tycker resultatet blev riktigt bra.

Fuskpälsen kommer från HM (snart i butik) och är riktigt tuff till den mer rockiga stilen i övrigt. Så här hade jag gärna sett ut i höst, men tror det är mindre roligt att springa omkring i en likadan päls som alla andra som shoppar på HM, sticker man ut lite vill man ju åtminstone vara originell. Jag håller tillgodo med min stora vita pälsmössa jag köpte på en marknad i Moskva i våras, den får jag nog vara mer ensam om :)


Servane Gaxotte











Den franska designern Servane Gaxotte har skapat dessa helt underbara dockhalsband. På KyssJohanna kan man köpa flera av dem, även om några har hunnit sälja slut. Jag hade gärna haft vilken som helst av dessa, synd att man inte fyller år snart... (men julafton är ju inte såå långt bort) ;)


               
                Bilder från KyssJohanna

Amerikansk äppelpaj

Denna goda äppelpajen fick vi till efterrätt hemma hos mina föräldrar idag. (Ett kort på dukningen tog jag också.)









Äppelpaj är perfekt att göra så här på hösten, då det finns gott om goda svenska äpplen, enkelt är det också. Denna paj är ingen smulpaj, utan har ett mer knäckigt skal och smakar ljuvligt. Receptet har ni här (hämtat från Allt om mat):

Ingredisenser

5 st äpplen
1 tsk kanel
100 gr smör
2,5 dl strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 st ägg, uppvispat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Skala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.
2. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.
Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Bred degen över äppelskivorna. Platta till degen. Pudra degen med lite kanel före gräddningen.
3. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska få en gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller glass.


Bild från Allt om mat

Sovrumsinspiration

Vi har bara bott i vår lägenhet i 2,5 månad och hittills haft fullt upp med att komma i ordning med allt. Nu när det börjar se något sånär bra ut kan man börja med finjusteringen.

Vårt sovrum har två stora fönster som släpper in mycket ljus, vita väggar, vita gardiner, ekparkett och en mörkbrun säng. Det ser lite trist ut och jag funderar på vilken accentfärg vi ska ha. Lila hade varit fint, men även turkost...  När jag tittar på de fina paisleymönstrade påslakanen här nedan lutar det nog åt det senare.

De fina bilderna kommer från PotteryBarn, som tyvärr inte levererar till Sverige.

Väggdekorationer

Flera bloggare har tipsat om Favoritsakers väggdekoration nedan, i form av en streckkod.

Personligen tycker jag att streckkoden är ganska ful, inget jag skulle vilja ha i mitt hem (även om det klart är kul med nya idéer). Nä, då faller dessa två väggdekorationer mig betydligt mer i smaken... (även de från Favoritsaker)

Klädkaos

Så gick det ytterligare en kväll utan att jag tog tag i röran i min walk-in-closet! Sommarkläderna ska upp på vinden och det ska rensas bland vinterkläderna innan de hängs upp på galgarna, spara eller skänka bort är frågan.

Imorgon ska jag på after work, på lördag är det möhippa och på söndag ska vi ha stickjunta + att min bror fyller år. Ni hör, det finns ingen tid att rensa garderoben i helgen heller. Jag kommer aldrig få det så här fint... :(

Bild från IKEA

Coffee table books...

...kan man inte få för många av. Det finns så många roliga och vackra böcker som man kan ha liggandes framme hemma och bläddra i när man får tid.

När jag var i bokhandel idag uppmärksammade jag det tyska förlaget Taschens böcker i serien Icons. Perfekta små böcker med allt från filmstjärneporträtt, modeklassiker, stilar i olika länder och mycket annat. Icons-katalogen är enorm och böckerna är inte heller så dyra. En bra present till dig själv eller någon annan :)


Små tassar



Å hur söta är inte dessa!? Små USB-minnen formade som kattassar, vill ha! :) Kommer från geekstuff4u.com (coolt namn förresten!).

iGoogle

Alla har en startsida på nätet; nyhetssidor, Google etc. Själv har jag haft Hotmail ett tag, men har nu bytt till iGoogle (lite sent, jag vet).

På  iGoogle, som är en undersida på Google, skapar man sig sin egen startsida och väljer helt fritt vilken information och roliga prylar man vill ha samlade på ett och samma ställe. Man väljer tema och lägger till ikoner som hämtar hem data från andra websidor, tex alla möjliga sorters svenska och utländska nyhetssidor, Facebook, mail, väder, kalender, Sudoko, ”Art of the day”, ja utbudet är nästan obegränsat.

Detta är en jättesmidig funktion som gör din startsida mer personlig och informativ, man slipper surfa runt en massa för att samla information.

För att skaffa din egen personliga Google-startsida, gå till www.google.se/ig


Köpefrukost

Ibland när jag är sen på morgonen brukar jag hoppa över frukostgröten/filen hemma. Istället går jag förbi Muffins mm och köper med mig deras frukostpåse innehållande en kaffe latte samt en rågfralla med cheddarost, paprika och ruccola. Det känns lite vardagslyxigt att börja dagen med "köpefrukost" och cheddarmackan är supergod! (Frukosten kostar f.ö. bara 29 kr, helt ok!)

Här skulle jag kunna ha lagt upp en bild på frukosten, om jag inte varit så hungrig och glufsat i mig allt innan jag kom på tanken ;) Nu får ni hålla tillgodo med vad som blev kvar...

Vad gillar ni att äta till frukost?

Boktips nr 2

Den andra bok jag köpt är Stickhandboken, som verkar vara en riktig höjdarbok för alla som är intresserade av att sticka. På Bokus har den fått 5:or i betyg och jag kan inte annat än att hålla med när jag bläddrar i den. Boken är snygg layoutmässigt, har tydliga beskrivningar och vänder sig till både nybörjare som veteraner. Jag får lust att börja med mosstickning och viggmönster med en gång!

Ärligt talat så har det gått sådär med stickningen den senaste tiden. Som nybliven bloggare blir det lätt att man sitter mycket framför datorn och det går tyvärr inte att kombinera med att sticka. Som tur är har jag och kompisarna planerat in en ny stickträff på söndag. Denna gången ska vi inte vara hemma hos mig, så jag kanske kan koppla av och sticka på lite. Mamma retade mig för att sambon inte kommer få sin halsduk förrän till påsk, hmpf! ;)

Annars verkar det bli mer och mer poppis att sticka, Lindex har t.o.m. garnnystan som huvuden på sina skyltdockor. Jag måste ju vara fruktansvärt trendig!... ;)


Ninanina nininanananana...


...Dagens boktips! ;)

Idag har jag hämtat ut två böcker som jag beställt från Bokus. Den första är ”Våra matsvampar”, som jag ska ha med mig när jag och min familj ska till Dalsland nästa helg (inga giftsvampar i våra korgar inte!)

Älgjakten har ju börjat då, så vi får försöka hålla oss ifrån alla galna gubbar med bössor som springer runt i skogarna ;) Mamma meddelade att hon införskaffat reflexvästar åt oss allihop, typiskt mamma, men kanske bäst att vara på den säkra sidan!

Man kanske kan göra ett byte, kantareller mot lite älgkött? Men å andra sidan kan säkert jägarna plocka så mycket svamp de bara orkar, i väntan på att tiotaggaren ska traska förbi...

Läkerol - makes people talk

Jag brukar inte tugga tuggummi, tycker ofta jag känner mig helt utsliten i käkarna efter allt tuggande. Däremot har jag gärna en ask Läkerol i väskan!

Och det är ingen risk att tröttna, Läkerol finns som Classic, Giant, Split, Xtreme osv och varje sort har flera smaker. Min all-time-favourite är Pitaya (drakfrukt) med jordgubbsbitar. Inte nog med att dom är supergoda, asken är ju så tjejigt söt! (men undrar hur många killar som köper den) ;)

Filippa K

Var och spanade lite på Åhléns idag och fastnade för den här mysiga tröjan från Filippa K. Den jag hittade var rosamelerad och mycket snyggare enligt mig, men den här "duger" den också ;)

Var tvungen att gå in på Filippa K:s sida och då hittade jag denna godbit, ännu snyggare ju, och vilken härlig färg! Den såg jag inte på Åhlens, så det blir nog en tur till Filippa K:s butik i Viktoriapassagen till helgen. Och när man väl är där kan man passa på att ta en perfekt macchiato på DaMatteo. Åh, nu längtar jag till helgen! :)


Veckans bio – Den andra systern Boleyn


Så äntligen var det dags för en mer tjejig film på bio!

Jag och två kompisar har precis varit och sett "Den andra systern Boleyn", en film om kärlek och makt i 1500-talets England, med Scarlet Johanson och Natalie Portman i huvudrollerna.

Filmer som denna brukar man ofta associera med vackra slott, frasiga klänningar och chokladpralliner i överflöd (som i  denna) men "Den andra systern Boleyn" var både lite ruggig och allvarsam, samtidigt som den aldrig blev tråkig. Klart sevärd helt enkelt!

Fridas betyg:
https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/754400/images/2008/popcorn-4_17839203.jpg

Dekoration till hemmet

I söndags var jag och några kompisar och promenerade på Linnégatan. I en liten butik nedanför Linnéterrassen (kommer inte ihåg namnet) hittade vi många söta saker.

Jag älskar blåvitt porslin och dessa krukor skulle passa fint hemma hos oss.

Dessa ljuslyktor på fot ser lite bruna ut på bilden men var plommonfärgade. Hade varit jättesnygga och användbara i vårt vardagsrum, nu när det är så mörkt på kvällarna...

Äppel, päppel...

Det är säsong för äpplen nu och hög tid att frossa! Ät äpplen som de är eller använd dem i matlagningen så får du i dig både fibrer, vitaminer och viktiga antioxidanter. Äpplet är också en sann vän i väskan, det står ut med det mesta jämfört med bananer som tenderar att bli mosiga och bruna.

Själv har jag ibland lite svårt för att äta äpplet som det är, men kan tipsa om äppelklyftaren CHARM som finns på IKEA för bara 19 kr. Det klyftar äpplet på sekunden och vips är det mycket lättare och godare att tugga i sig, funkar även utmärkt när man ska göra äppelpaj etc.

De svenskodlade äpplena som finns i affären nu är godast, min favorit är Cox Orange...

Partyhumör!...

... får man av denna låten!

Såg precis på "Battle in Seatle", ingen märkvärdig film men en rolig sak var att Andre 3000 från Outkast hade en roll. När jag ser honom tänker jag direkt på "Hey Ya", en låt som man kan lyssna på hur många gånger som helst.

Hey Ya släpptes när jag och mina kompisar var ute och festade som mest och vi dansade alltid till den. Låten är fortfarande lika bra och är man på dåligt humär är det bara att trycka på play här nedan så kan man omöjligt vara grinig längre! ;) Videon är förresten lika bra som låten, det hör heller inte till vanligheterna...



Watch Out Kast - Hey Ya in Music Videos  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

Glaze

Var och handlade pasta och lite annat till söndagsmiddagen förut och passade på att köpa tidningen Glaze. Har inte läst den innan men den funkar säkert som förströelse till frukostgröten imorgon. Ett stort reportage handlar om Engla och hennes dotter Jolie, ska bli kul att läsa...

Nä, nu är det dags för den där middagen, magen kurrar! Gissa vad det blir, svamp eller svamp? ;)

Träningsfokus

När jag letade efter skor hittade jag en bra sida jag inte varit inne på innan, shapelink.com. En svensk träningssida där man kan lägga upp sin egen träningsdagbok, hitta träningskompisar, diskutera i forum m.m. Den verkade jättebra och ska kollas in mer vid tillfälle...

Dags för spinning!

Jag har träningskort på Friskis och brukar variera mellan step, skivstångspass och spinning. Nu på det senaste har det blivit mer spinning än annat och jag är därför på jakt efter ett par spinningskor.

Jag hade noll koll på detta område men efter att ha surfat runt lite verkar det som att Shimano har bra modeller, fast vad vet jag... Jag får nog helt enkelt gå ut på stan och kolla lite, när det kommer till träningsskor vill man ju gärna prova dom innan man slår till.
(Bild från Friskis hemsida)

Cold Comfort Farm

Nu är vi hemma i Göteborg igen, det blir inget mer svampplock på ett par veckor nu. Det är skönt med all frisk luft man får när man är ute men man blir ganska trött också... Ikväll blir det därför en lugn hemmakväll, en kompis kommer förbi och vi ska ha filmkväll - mysigt!

En av filmerna vi ska se är "Cold Comfort Farm" en engelsk romantisk komedi från 1996 med bland andra Kate Beckinsale, Ian McKellen, Rufus Sewell, Stephen Fry och Joanna Lumley (från Helt Hysteriskt). Filmen handlar om den självsäkra överklassflickan Flora från London som åker till fattiga släktingar på landet för att studera dem och få inspiration till en bok (hon vill bli en ny Jane Austen). Familjen visar sig vara lite "udda" och hon är snart indragen i diverse galenskaper...

Vi såg den när den gick på bio och tyckte filmen var jättebra, men sen dess har vi inte sett den. Jag hittade den på CDON för ett tag sen och klickade hem den direkt. Förhoppningsvis är den lika rolig som vi minns den...



Kanelbullar och svamp

Idag är det kanelbullens dag och då ska man ju, om inte baka, så åtminstone äta kanelbullar! :)

Jag har tyvärr inte hunnit baka några bullar för jag är i Småland och plockar svamp (inte så dumt det heller). Vi har precis kommit hem från en runda i skogen med kassarna fulla med trattkantareller, det riktigt kryllar av dom i skogen! Nu är de rensade och ligger på tork. Eftersom jag inte använder min egen dator får jag uppdatera med bilder när jag kommer hem ikväll...

Nu gäller det bara att hitta några riktigt bra recept på svamprätter, har ni några tips?

 

Uppdatering: Här har ni svampen, inte dåligt eller hur?!


Höstfärger

Redan oktober, visst går det fort!? Jag förundras över hur snabbt bladen skiftar färg, det ändras från dag till dag.

Här är utsikten från vår lägenhet. Vackert, eller hur? :)

Bad makeup day



Catherine Zeta-Jones är ju gudomligt vacker men ibland misslyckas även snyggingar som hon med sminkningen... Dessa bilder är från "Global Leadership Awards Gala" i NY i onsdags.

Undrar om hon köpt ett nytt bronzpuder?... och hon (eller snarare makeup artisten) har ju missat hakan! ;)

Jaja, alla kan ju inte vara på topp jämt. Färgen på klänningen var i alla fall jättesnygg!






Granola

I söndags passade jag på att göra egen granola, som Amy tipsade om i sin blogg i våras (receptet hittar ni här).

Det skulle i en hel del ingredienser men var ändå väldigt lätt att göra. Mycket hade jag hemma sen tidigare men torkade blåbär och kruskakli fick jag komplettera med. Pumpafröna skippade jag och vi hade ingen solrosolja hemma, så det fick bli majsolja istället.

Hur som helst, granolan blev jättegod, inga konstiga tillsatser i och det doftade ljuvligt i köket under tiden.

Jag hällde ner den i två glasburkar med lock, en till mig och en till min kompis, som var  på besök. Hade tänkt spara en burk att ta med som present när man blir bortbjuden, men jag får göra en ny omgång till dess! (då tar jag nog lite mindre cashewnötter och byter blåbären mot torkade äppelbitar).

Orkar ni inte göra egen granola kan ni köpa denna sorten i vanliga mataffärer (men hemmagjord är ju godast).

Här är dagens frukost, yogurt toppad med "vanlig" müsli och hemmagjort granola.


Dita designar


Dita von Teese, den kända burleskdrottningen, har samarbetat med Wonderbra och tagit fram en egen underklädeskollektion  influerad av 40-/50-talet; Wonderbra By Dita Von Teese.

Bilderna på Dita är grymt snygga och jag hade inte haft något emot det vänstra settet. Mer info hittar ni här.


Frida Simpson

Vem har inte undrat hur man skulle se ut om man var med i The Simpsons!? ;) På Simpsonizeme.com laddar man upp ett kort på sig själv och vips har man svaret.

Frida Simpson?

Köp rosa!



Onsdagen den 1 oktober startade Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj som pågår månaden ut. I år det sjätte året som Cancerfonden driver Rosa Bandet-kampanjen, i syfte att uppnå medvetenhet kring bröstcancer och att samla in pengar till fortsatt forskning.

Man kan bidra till kampen mot bröstcancer genom att skänka pengar, bära det rosa bandet på jackan eller helt enkelt köpa rosa produkter från Cancerfondens sponsorer, där en del av försäljningspriset går till Cancerfonden.

Själv var jag inne på Apoteket idag och passade då på att köpa Försvarets Hudsalva. Även Alcros dekorfärg och Mavalas naggellack tycker jag är fina och kan tänka mig att köpa.



Fast främst handlar det ju om att stödja viktig forskning!



Nedräkningen har börjat!



Den 22 oktober släpps Sex and the City-filmen på DVD. Att de flesta tjejer redan har sett filmen både en och två gånger på bio hindrar nog inte många från att lägga vantarna på ett alldeles eget exemplar.

Själv köpte jag shoeboxen när den kom och ska självklart köpa filmen! SatC kan man se oooom och om igen utan att tröttna! (fast sambon håller inte med, haha). Boxen har förgyllt många tjejkvällar och piggat upp mig när jag legat nerbäddad sjuk i sängen.

När filmen kom var det lite extra skoj att titta för jag och mamma var i NY när de spelade in filmen förra året, och vi hamnade mitt i en inspelningsscen! (vi var lika uppspelta båda två) :)

Scenen är från när Miranda stannar i taxin utanför Carries hus, kanske inte den mest spännande i filmen, men det var jätteskoj att se live! Carrie var sååå liten och Miranda såg urtjusig ut i sitt röda hår och lila kappa, båda såg mycket smalare ut IRL än på film (!)

Vi var inte ensamma på Perry Street, inspelningsteamet stod och gapade i megafoner åt alla människor som samlats att vara tysta under inspelningen och inte ens tänka tanken att fota med blixt. Det gjorde vi inte, synd bara att det blev så suddiga bilder. Nåja en upplevelse var det hur som helst!!


Här är några av bilderna från inspelningen. Det skulle regna i scenen så det var stora sprinklers riggade över gatan, vädret var annars ganska fint den dagen...

Utmaning!

Bloggfolk utmanar varandra ständigt att svara på olika listor så jag kan ju inte vara sämre utan antar Amandas utmaning:

KLÄDER
Skor: Mina nyinköpta godingar
Sneakers: Vita Reebok
Jeans: Är inget märkesfreak när det gäller jeans, huvudsaken är att de sitter bra. H&M funkar!
T-shirt: "I ♥ NY" när jag tränar, annars använder jag sällan tishor
Underkläder: Jo, det bör man ju ha på sig ;) Spets är snyggast men jag har faktiskt ett par mindre snygga med dessa på (och ja, jag vet att jag är 29!) ;)

ACCESSOARER
Väska: Har många olika väskor men använder mest min nya från Zara och en svart från Michael Kors som jag köpt i USA.
Plånbok: Louis Vuitton, den största storten
Solglasögon: Ett par stora bruna från Marc Jocobs och ett par lite guldigare från Oakley
Klocka: Har haft samma klocka på armen från DKNY i flera år nu, gillar den fortfarande

BADRUM
Tandkräm: Cologate (spännande)
Tvål: Savon de Marseille
Parfym: Flowerbomb från Viktor & Rolf, en klar favorit!
Medicin: Hade behövt nässpray nu för jag har en förkylning på g :(
Vitamin: Nix, äter allsidigt (hoppas jag)
Huvudvärkstablett: Ibumetin

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Ramlösa Hallon
Vin: Vitt, rött eller rosé beroende på årstid och mat
Bröd: Hembakat eller ciabatta
Glass: Italiensk choklad från Lejonet & Björnen, Flädersorbet från Triumf och så Ben & Jerry's såklart :)

HEMMA
Säng: Dux, 180 bred, jag sover på vänster sida.
Lakan: Just nu Alvine från IKEA
Espressomaskin: En svart Nespresso.
Kylskåp: Ett stort rostfritt från Miele

ÖVRIGT
Frisörsalong: Är inte "trogen" någon frisör då jag inte behöver klippa mig så ofta.
Bank: Skandiabanken och DNB Nor
Mobiltelefon: Sony Ericsson C702, har bara haft den i någon månad men den har redan stängt av sig säkert 20 ggr (kasst)
Färdmedel: Oftast cykel, smidigt när man både bor och jobbar i stan


Jag utmanar alla som tittar in på min blogg, länka gärna till mig :)

Veckans bio – Step Brothers

Idag har jag och en kompis varit på förhandsvisningen av filmebn ”Step Brothers” med Will Ferrel och John C Reilly. Eftersom jag har mitt guldkort på SF kunde jag hämta ut två biljetter till filmen föra andra med vanligt SF-kort, skönt att slippa stå och köa!

Filmen handlade om två 40-åriga killar/män som bodde hemma hos sina föräldrar. När föräldrarna skulle gifta sig och flytta ihop blev killarna styvbröder, på gott och ont...

Jag hade rätt höga förväntningar då Will Ferrels filmer brukar vara riktigt roliga men den här var i barnsligaste laget. Kan tänka mig att 10-åringar skrattar högt, själva skrattade vi inte fullt så mycket...

Fridas betyg:

Acne Pistol lookalike

Har länge tyckt att Acnes Pistol boots är grymt snygga, men även onödigt dyra. Jag är rätt duktig på att slita ut skor och att då lägga 3500 kr på ett par stövlar, nja...

Läste på en blogg (kommer ej ihåg vilken) där någon tipsade om att Wedins hade fått in liknande stövlar. Hade totalt glömt av det men när jag var där idag såg jag dom, oj så snygga! De fanns både i svart och oxblodsrött skinn, båda var lika fina. En lite ovanlig detalj var att dragkedjorna satt på utsidan av stövlarna.

Att Wedins för tillfället har 30% rabatt på alla skor gjorde ju inte saken sämre. Ordinarie pris var överkomliga 1195 kr men nu kostade de alltså bara 836 kr, ett fynd!

Jag slog till på de svarta!


Mina nyinköpta stövlar, de har redan fått utstå Göteborgsregn :(

RSS 2.0