Amerikansk äppelpaj

Denna goda äppelpajen fick vi till efterrätt hemma hos mina föräldrar idag. (Ett kort på dukningen tog jag också.)









Äppelpaj är perfekt att göra så här på hösten, då det finns gott om goda svenska äpplen, enkelt är det också. Denna paj är ingen smulpaj, utan har ett mer knäckigt skal och smakar ljuvligt. Receptet har ni här (hämtat från Allt om mat):

Ingredisenser

5 st äpplen
1 tsk kanel
100 gr smör
2,5 dl strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 st ägg, uppvispat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Skala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.
2. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.
Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Bred degen över äppelskivorna. Platta till degen. Pudra degen med lite kanel före gräddningen.
3. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska få en gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller glass.


Bild från Allt om mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

    
Trackback
RSS 2.0